Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna Protecției Civile, marcată în perioada 26 februarie-04 martie, la Tulcea

ro

26 Feb, 2024 13:21 483 Marime text

În acest an, la data de 28 februarie, sărbătorim Ziua Protecție Civile în România, la data de 1 martie, omagiem Ziua Internațională a Protecției Civile și în data de 4 martie, comemorăm victimele cutremurului de la 4 martie 1977. 

Pentru a marca aceste momente, începând de astăzi, 26.02.2024, timp de o săptămână, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vor desfășura o serie de activități care au ca scop dezvoltarea comportamentului preventiv, în centrele comerciale din județul Tulcea, zonele publice intens circulate și la sediul inspectoratului și al subunităților, inforemează ISU Delta Tulcea.

 
Ziua “Porților deschise”


În perioada 26.02 - 01.03.2024, atât la Detașamentul de Pompieri Tulcea cât și la subunitățile din Măcin și Babadag, vor fi organizate zilele porților deschise începând cu ora 10:00.     

Oricine este interesat să cunoască îndeaproape tehnica de intervenție a pompierilor și echipamentele de protecție cu care aceștia se deplasează la misiuni, este așteptat să ne viziteze, a mai punctat sursa citată. 


Puncte de informare preventivă

În perioada 26.02.2024 - 01.03.2024, vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale din municipiul Tulcea și în locuri intens circulate din municipiu și din județ.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, vor informa cetățenii despre modul de comportare în diferite situații de urgență.

Campania națională de informare preventivă pe toate situațiile de urgență la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale
 
La această activitate sunt implicate toate serviciile voluntare pentru situații de urgență de la nivelul unităților administrativ teritoriale, din județul Tulcea.

Astfel, componenta preventivă de la nivelul serviciului voluntar pentru situații de urgență va distribui materiale informative și va organiza exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, cu tehnica din dotare.


 Exercițiu național “Miercurea Sirenelor”

În data de 28.02.2024, începând cu ora 10:00, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro



Citește și:

Știri ConstanțaUnde au intervenit pompierii militari constănțeni în perioada 23-25 februarie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii