Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantiere noi de lucrări edilitare, deschise în municipiul Constanța

ro

26 Oct, 2021 11:25 1772 Marime text
  • Primăria transmite programul șantierelor noi de lucrări edilitare ce vor fi deschise la Constanța. Astfel, bordurile din parcul Tomis II vor fi înlocuite cu altele noi, iar pavajul va fi recondiționat cu dale moderne.
De asemenea, se continuă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Remus Opreanu, iar pe bulevardul Mamaia, suprafața pietonală este reamenajată.

Comunicatul Primăriei Municipiului Constanța

Infrastructura pietonală din parcul Tomis II a intrat în reabilitare. Se demontează bordurile deteriorate pentru a fi înlocuite cu unele noi. În perioada următoare, pavajul va fi recondiționat cu dale moderne.

În paralel, echipele administratorului drumului public continuă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Remus Opreanu, zona delimitată de Comandamentul Flotei și intrarea în Portul Tomis. Dalele de granit schimbă aspectul suprafeței pietonale.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Mamaia avansează pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei. Suprafața pietonală este reamenajată cu borduri noi și pavele moderne. Totodată, se reconfigurează scuarul median pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. Conform graficului de lucru, pe tronsonul menționat, se vor executa lucrări de frezare a carosabilului.

În zona Dacia, se intervine cu utilaje de asfaltare pe aleea Mimozelor. O nouă parcare va fi amenajată pe aleea Narciselor, prin reorganizarea spațiilor existente.

În cartierul Baba Novac, continuă investițiile în infrastructura rutieră pe străzile Posada, Teleajen și aleea Drăgaica. Se refac suprafețele în etapa premergătoare asfaltării.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreținute și igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate. De asemenea, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii