Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 15 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţiuni în ultimele zile ale sezonului estival Poliţiştii locali au verificat litoralul. S-a lăsat cu amenzi

ro

03 Sep, 2019 14:37 341 Marime text

În perioada 26.08.2019 - 30.08.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat activități de control în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, ocazie cu care au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.                
          
În Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plaja aferente au fost întocmite 14 note de constatare persoanelor juridice care își desfasurau activitatea comercială in locații care au fost verificate și din punctul de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei in construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care doua au fost cu avertisment si dispunerea măsurilor complementare de remediere a aspectelor constatate.

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din Satul de Vacanță, Stațiunea Mamaia și pe sectoarele de plajă din sudul, centrul și nordul stațiunii, în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 43 amenzi contravenționale în valoare de 25.250 lei pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor deținute în scopul vânzării în mod nelegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au fost aplicate 66 sancțiuni contravenționale in zona de promenada și in stațiune, din care 65 în conformitate cu prevedrile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța  pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde si 1 sanctiune contravențională a fost constatate pentru refuz de legitimare, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.

Concomitent cu aceste acțiuni de prevenire și combatere a unor fapte de natură antisocială, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 182 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 107.340 lei, după cum urmează:
- 12 pentru opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
- 13 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
-  9 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.   
  - 144 pentru ocuparea unui loc de parcare in parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanta.
- 3 pentru încălcarea prevederilor  Legii Nr 38 /2003 privind transportul in regim de taxi și in regim de închiriere.

S-a dispus măsura ridicării a unui număr de 19 autovehicule, în scopul fluidizarii traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau a marcajelor rutiere.

Același tip de activități specifice s-au derulat săptămâna trecută ( 26.08.2019-30.08.2019) pe sectoarele de plajă din Constanța, Faleza Cazino din zona penisulară și Portul turistic Tomis, ocazie cu care au fost încheiate 23 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 10.450 lei, din care 21 de amenzi pentru acte de comert ambulant în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite si 2 amenzi pentru consum de alcool în spatiul public, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.


Sursă foto: DGPL Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii