Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvatorii au intervenit în peste 1.300 situații de urgență în ultimele 24 de ore. Intervenții cu final tragic în județele Constanța, Hunedoara și Neamț

ro

10 Nov, 2022 11:16 1145 Marime text
Intervenții IGSU, foto: pexels
Ziua de ieri, 09 noiembrie, a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Cluj, Constanța, Mureș și Prahova.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.303 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.

De asemenea, la nivel național, echipajele SMURD au asistat medical 1.083 persoane, iar pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea a 76 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 142 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 76 de incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 32 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier), fiind afectate aproximativ 115 ha de teren., transmite IGSU. 


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța, Hunedoara și Neamț.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 11 persoane aflate în dificultate.


Anunțul IGSU despre misiuni 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție solicitantă a avut loc ieri, în județul Ialomița, pe raza localității Rădulești, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autovehicule. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că în urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, aceasta a fost extrasă dintre fiarele contorsionate, conștientă și cooperantă. Echipajele de prim ajutor i-au acordat asistență medicală de urgență la fața locului, ulterior fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-O misiune care a presupus efort susținut din partea echipajelor de stingere din județul Mureș a avut loc noaptea trecută, în localitatea Albești. Pompierii militari au fost solicitați printr-un apel la numărul de urgență 112 să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o hală de depozitare material lemnos și vopseluri. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. După o luptă continuă cu flăcările, salvatorii militari au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 231 pompieri salvatori și 178 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii