Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salina Marea Neagra atrage varstnici si copii

ro

30 Sep, 2009 02:21 9690 Marime text

salina.jpgLa două săptămâni de la inaugurarea primei saline artificiale din Constanţa, 14 persoane şi-au făcut deja abonament.

Proprietarul spaţiului transformat în mediu de recuperare pentru pacienţii cu probleme respiratorii susţine că mica afacere se mişcă bine, încet, dar sigur. „Deja avem persoane care se află la a şaptea, a opta şedinţă şi se simt mai bine, simt efectul", a susţinut Stere Stelian, proprietarul. Chiar dacă nu are decât două săptămâni de când s-a deschis, Salina Marea Neagră a reuşit să stârnească atenţia medicilor de specialitate, care recomandă cure pentru vindecarea anumitor afecţiuni într-un spaţiu mult mai la îndemână decât dacă problemele respiratorii ar fi fost tratate în staţiuni specifice din ţară. „Mai mulţi medici din oraş au început să prescrie cure bătrânilor, copiilor sau oricui are nevoie. În prezent, opt bătrâni şi şase copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani vin să-şi trateze afecţiunile", a mai adăugat proprietarul. Acesta le-a recomandat celor care vin să se trateze că este indicat, pentru un efect pe termen lung al tratamentului, ca aceste cure să se repete la două - trei luni.

Mama unui copil de patru ani şi jumătate, Răzvan Verincă, venită la salină pentru a-i trata astmul bronşic, ne-a declarat, ieri, că a auzit din presă că s-a deschis un astfel de spaţiu, iar medicul alergolog Georgeta Dincă i-a indicat că un tratament paliativ i-ar prinde foarte bine copilului. „Facem un efort şi venim şi aici, deoarece nu costă atât de mult precum o deplasare într-o staţiune la tratament", a mai adăugat mama.

Salina Marea Neagră se află pe strada Chiliei nr. 20 şi este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 20.00, şi sâmbăta, de la 9.00 la 17.00. Preţul unei şedinţe se ridică la 20 de lei, iar pentru o cură completă este nevoie de 15 - 20 de şedinţe.

La Salina Marea Neagră pot fi ameliorate afecţiunile respiratorii şi ORL, se pot îmbunătăţi funcţiile aparatului digestiv, se previne răceala şi gripa, se detoxifică organismul, se curăţă căile respiratorii de particulele de fum de ţigară şi se poate reduce stresul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DRAGNEA 09 Sep, 2011 22:45 DOMNUL DOCTOR, Adresa prezentata nu este valida. Cum sa intru si eu in posesia cartii? Mulatumesc anticipat!
  • dr.Calin Dorgo 06 Oct, 2009 23:21 Orice salina din tara, indiferent de metoda de constructie (tip Costa, tip Roman sau tip brichete de sare) e buna cu conditia ca ea sa respecte salinitatea aerului existent in salinele naturale - de 6-12 mg/NaCl pe m3, salinitate detectabila prin metoda cromatografiei - spectrometriei sau a integratorului digital,in caz contrar se comercializeaza aer nesarat, non-terapeutic!!! Singura salina din tara ce a cuantificat concentratia de sare din aer (salinitate intre 1 mg si 32 mg NaCl/m3), este cea de la Hotelul Alunis din Sovata. Cartea "Salinoterapia la domiciliu" va poate fi expediata gratuit on-line...accesati doar calin_dorgo@hotmail.com si veti cunoaste infinit mai multe amanunte despre salinoterapie. Cu stima autorul