Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariații care merg la vot ar putea primi o zi liberă plătită de la angajator (DOCUMENT)

ro

20 Dec, 2021 00:00 2093 Marime text
  • Parlamentarii doresc acordarea unei zile libere pentru cetățenii care participă la vot, indiferent de tipul de alegeri
 
 
La Senat a fost înregistrată o propunere legislativă pentru acordarea de zile libere plătite persoanelor care votează.
 
Conform documentului anexat materialului, „de o zi liberă plătită pentru fiecare tip de alegeri la care își exprimă votul, indiferent că este vorba de alegeri locale, alegeri parlamentare, alegeri europarlamentare sau alegeri prezidențiale”.
 
În cazul în care două tipuri de alegeri se desfășoară în aceeași perioadă, salariații vor beneficia de o singură zi liberă plătită. Tot de o zi liberă vor beneficia salariații și în cazul organizării unui tur doi al alegerilor. Absența de la oricare dintre cele două tururi înseamnă pierderea dreptului de a solicita zi liberă.
 
Termenul până la care se va putea cere liberul pentru participarea la vot este de “18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul”, fiind, de fapt, cel stabilit de Codul muncii pentru efectuarea concediului de odihnă. Asta înseamnă că liberul se va putea lua și la peste un an și jumătate de la alegeri.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și

Retrospectivă 2020. Două rânduri de alegeri în pandemia de COVID-19. Constănțenii, vot în carantină, mască obligatorie, strângerea de mână între candidați și alegători a devenit istorie

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii