Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săceanu intră în case, peste oameni

ro

01 Jul, 2011 00:00 3537 Marime text
Cunoscutul şi totodată temutul Ismail Iaşar, zis Săceanu, personajul underground care a făcut legea în Constanţa ani la rând, nu renunţă la litigiul său cu Bebe Peştele. După ce a obţinut executarea silită a cuplului Anghelina şi Barbu Florea, ultimul fiindu-le cunoscut apropiaţilor drept Bebe Peştele, Săceanu s-a adresat din nou instanţei de judecată, iar de data asta a obţinut o autorizare pentru a intra în imobilul celor doi. Solicitarea sa a fost admisă în parte de către magistraţii Judecătoriei Constanţa. „Intrarea în încăperi", cum este definită de lege, face parte din procedura legală de executare silită a debitorilor şi se înscrie în demersurile lui Săceanu de a-şi recupera cei 340.000 de euro cu care Ismail Iaşar l-a împrumutat pe Bebe Peştele în urmă cu trei ani.

Solicitarea lui Săceanu în privinţa pătrunderii în imobilul lui Anghelina şi Barbu Florea a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa pe data de 26 mai 2011, sub numărul 13714/212/2011, obiectul dosarului fiind „autorizarea intrării în încăperi". Creditor este Ismail Iaşar, iar debitorii sunt Barbu Florea şi Anghelina Florea. La începutul lunii iunie, instanţa i-a dat dreptate lui Săceanu şi a admis în parte cererea. Aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, gâlceava a pornit de la un împrumut de 340.000 de euro, bani pe care Săceanu i-a dat treptat lui Barbu Florea, cu acte certificate la notarul Olga Niculescu. Numai că timpul a trecut, iar Barbu Florea, zis Bebe Peştele, nu i-a mai restituit datoria temutului Săceanu, astfel încât acesta a fost convins că individul ar fi „lucrat" în vreun fel cu notarul pentru a-l trage pe sfoară şi a-l lăsa cu buza umflată. Povestea datează de la începutul anului 2008, iar recent Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a închis definitiv procesul pornit de Săceanu împotriva notarului pe care îl acuză că i-ar fi făcut „belelele" cu banii. Pe data de 24 ianuarie 2008, Săceanu şi Bebe Peştele s-au înfiinţat la cabinetul notarului Olga Niculescu, „ocazie cu care au solicitat încheierea şi autentificarea unui contract de împrumut în sumă de 300.000 de euro, cu termen de scadenţă 20.12.2008, împrumut pentru care părţile nu au instituit garanţii", după cum se arată în hotărârea instanţei prin care a fost respinsă iniţial acţiunea lui Săceanu împotriva notarului.

Supliment de 40.000 de euro

După zece luni, dat fiind că Bebe Peştele nu-şi revenea cu afacerile, acesta i-a cerut din nou ajutorul lui Săceanu. Alţi 40.000 de euro au făcut drumul Săceanu - Bebe, în faţa notarei Olga Niculescu. Mai exact, „la data de 24.10.2008, între părţi a intervenit un act adiţional la contractul de împrumut, prin care se suplimenta împrumutul cu 40.000 de euro, iar termenul de rambursare se prelungea la 14.08.2009". Din nefericire pentru Săceanu, banii daţi cu împrumut nu au fost recuperaţi, dar nici societatea lui Bebe Peştele nu a fost executată silit, în contextul în care, la un moment dat, Ismail Iaşar îi ceruse debitorului său să pună la bătaie societatea sa, Panalba, pentru restituirea banilor. Mahărul s-a dus la Parchet, unde a depus mai multe plângeri penale. În paralel, Săceanu a deschis mai multe procese în instanţă, pe latură civilă, pentru executarea silită a lui Bebe Peştele şi a firmei sale, Panalba SRL. Pe 12 aprilie 2011, completul format din judecătorul Iulia Laura Opariuc Dan a admis solicitarea de executare silită formulată de Iaşar, în calitate de creditor, împotriva debitorilor Barbu şi Anghelina Florea. Sentinţa a fost pronunţată în dosarul cu numărul 8984/212/2011 (669/D/2011) înregistrat la Judecătoria Constanţa pe 7 aprilie 2011. Acum, Săceanu a obţinut în instanţă şi dreptul de a intra în imobilul lui Bebe Peştele, eventual cu executorul judecătoresc, pentru a încerca să-şi recupereze banii daţi cu împrumut în urmă cu trei ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii