Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au luat măsuri! Dosare penale pentru cerșetorie și folosirea unui minor în scop de cerșetorie, la Costineşti

ro

21 Aug, 2019 09:55 1496 Marime text


În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul stațiunii Costinești au întocmit trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

În primul caz, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că marți, 20 august, în jurul orei 13:30, pe raza stațiunii Costinești, au fost văzuți 4 minori care practicau cerșetoria. Deplasându-se la fața locului, polițiștii i-au identificat pe cei 4 minori, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, care apelau la mila publicului, constatând totodată că în zonă se afla și mama unuia dintre aceștia, ceilalți 3 fiind nepoții femeii în cauză.

În cel de-al doilea caz, înregistrat tot ieri, pe raza stațiunii Costinești, polițiștii care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat doi bărbați, de 30, respectiv 42 de ani, cu dizabilități fizice, care cereau ajutor material. La câțiva metri distanță, polițiștii au identificat o femeie în vârstă de 46 de ani, mătușa celor doi bărbați.
 
De asemenea, azi noapte, în jurul orei 00:30, polițiștii au  depistat doi minori, de 5 și 7 ani, care practicau cerșetoria pe strada Faleza Soarelui, din aceeași stațiune, în apropiere fiind găsită și mama copiilor, o femeie, de 45 de ani, care ținea în brațe un alt minor.

Toate persoanele au fost legitimate și conduse la sediul Poliției pentru cercetări. De asemenea, s-a contactat DGASPC în vederea efectuării verificărilor specifice în astfel de cazuri.

Poziţia DGASPC

Amintim că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a sesizat cu privire la situația unor minori care au fost filmaţi şi fotografiaţi cerșind, dormind sub cerul liber, lipsiți de supraveghere. În cursul zilei de ieri au transmis că nu au fost depistaţi minorii fotografiaţi de turişti. „Au fost contactate autoritățile din localitatea Costinești în scopul identificării minorilor aflați în situații de risc. Astfel, după verificările efectuate în timpul zilei de Poliția Națională, echipe mixte formate din reprezentanți ai DGASPC Constanța (asistent social și psiholog), Poliției și Jandarmeriei au verificat, seara trecută, întreaga localitate Costinești. Facem precizarea că, în urma acțiunilor din seara trecută, nu au fost identificați minori care să se afle în situația semnalată. DGASPC Constanța va continua în perioada următoare acțiunile, în colaborare cu autoritățile. În același timp, Poliția va anunța de îndată DGASPC Constanța în legătură cu situații care pot să apară în cursul zilei. DGASPC Constanța va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații și, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecție speciale pentru copiii aflați în astfel de situații”, au transmis oficialii DGASPC în cursul zilei de ieri.

Citeşte şi
Dramatic! Minori zac pe o stradă din Costineşti, aşteptând bani de la turişti. Un copil, lovit de maşină. Ce spun autorităţile (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii