Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a semnat un contract important pentru IPJ Tulcea! Care este perioada de implementare

ro

28 Feb, 2023 14:26 1112 Marime text
foto: Pexels
Se lansează proiectul „Reabilitare termică și modernizare spații de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – Poliția Orașului Măcin”,  „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În acest context, la data de 14 februarie 2023 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului cu titlul „Reabilitare termică și modernizare spații de lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – Poliția Orașului Măcin”, nr. C5-B2.2.b122, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 - Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice, Operaţiunea Renovarea energetică aprofundată a clădirilor publice, apel de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2.b/1 care a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de proiect (Partener 1), Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, având calitatea de Beneficiar (Partener 2)., transmite IPJ Tulcea. 

De asemenea, la data de 21 februarie 2023, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, comisar șef de poliție Grădinaru Dumitru-Daniel, a participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne din București la înmânarea contractelor de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul PNRR. – Componenta 5 - Valul Renovării.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a sediului Poliției Orașului Măcin, inclusiv instalarea unei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW, cu două puncte de încărcare per stație., mai punctează sursa citată. 

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiții durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Valoarea totală a proiectului (cu T.V.A.) este de 2.844.065,31 de lei; din care 2.389.970,85 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 454.094,46 de lei valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, data începerii proiectului fiind 14.02.2023, iar data finalizării 14.08.2025.

Obiectivele proiectului:

Obiectiv general:

Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiective specifice:

Prin realizarea obiectivului de investiție „Reabilitare termică și modernizare spații de

lucru la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – Poliția Orașului Măcin”, se urmăreşte:

- reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 84.20%;

- reducerea consumului de energie primară totală cu 80.50%;

- reducerea emisiilor de CO2 cu 84.10%;

Coordonate de contact beneficiari sunt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Poliția Orașului Măcin




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii