Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România trimite din nou pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure

ro

20 Aug, 2021 08:18 1252 Marime text
  • Un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în Grecia. 

România vine iar în ajutorul Greciei și trimite pompieri pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook. 

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!“ - a transmis Florin Cîțu. 


Acesta a menționat că un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

„Astfel, acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 2 microbuze, un autocar şi alte mijloace de sprijin logistic incluzând 1 dronă", se mai arată în informare. 

Sursa foto: Facebook/IGSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii