Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:18 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Mesaje de la români. România, te port cu mine! De 1 Decembrie, ZIUA de Constanța aduce mesajele românilor din diaspora mai aproape de cei dragi

ro

01 Dec, 2016 00:00 4059 Marime text
 
E 1 Decembrie pentru toți, chiar dacă unii sunt la mii de kilometri distanţă şi limba română nu le mai stă pe buze în fiecare zi. Pentru românii stabiliți în străinătate, semnificația evenimentului este, însă, diferită. Ea poate însemna nostalgia pentru „acasă” sau un pretext pentru reîntâlnirea cu conaționalii ori cu tradițiile și valorile care ne leagă de România.
 

De Ziua României, ZIUA de Constanța vă aduce mesajele românilor de peste hotare, dobrogeni şi nu numai


Pentru ei, 1 decembrie are o încărcătură emoţională mai mare, iar ei arată că simt româneşte, oriunde s-ar afla pe glob. Vocea lor se va face auzită.

ZIUA de Constanţa va publica mesajele românilor de oriunde s-ar afla. Dincolo de semnificații, Ziua Naţională este ziua în care ne gândim la România, oriunde ne-am afla…

1 Decembrie este Ziua Națională a României, chiar dacă semnificaţia ei este sau nu apreciată, chiar dacă pentru unii contează prea mult sau pentru alții deloc. Fie că sunt la mii de kilometri depărtare de casă sau aproape de kilometrul zero al Bucureştiului, fie că au plecat de ani buni din ţară sau nu au părăsit-o niciodată, fie că și-au construit cariera în străinătate sau îşi văd de drumul lor aici, în ţară, de 1 Decembrie spunem „La mulţi ani!” ţării în care ne-am născut și în al cărei viitor credem cu toții.

UPDATE. Redăm mesajele transmise de români pentru români, aşa cum au fost ele postate:

„La mulţi ani români, oriunde va aflaţi! Nu am uitat şi nu vom uita de unde am plecat şi de străbunii noştri!“,

spune Cristina Munteanu.

Boghiu Adriana:

„La mulți ani România la mulți ani orașului meu de suflet Constanţa!“

Tipul Hoinar:

„La mulţi ani României li tuturor Românilor de pretutindeni!“

Cristian Popescu:

La Mulţi Ani!!!!!


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii