Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România donează sânge pentru Ucraina! Lista completă a centrelor unde puteți dona. Unde trebuie să meargă constănțenii (DOCUMENT)

ro

07 Mar, 2022 12:48 1380 Marime text

Donare de sânge, Sursa foto: Facebook România donează sânge pentru Ucraina! Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară sunt deschise până la ora 17.30.


Lista completă a centrelor unde puteți dona, dar și adresele și numerele de telefon sunt afișate în secțiunea Documente a materialului. 


Constănțenii pot dona în locația situată pe strada Nicolae Iorga numărul 185, de luni până vineri între 07.30 și 17.30. 

 

Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

Pentru informații suplimentare despre donarea de sânge vă rugăm să consultați site-ul Institutului Național de Hematologie Transfuzională: https://www.inht.ro/conditii-de-admisibilitate-la-donarea-de-sange/, trasmite Ministerul Sănătății. 



Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sănătăţii - România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii