Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezerviștii militari condamnă invadarea de către Federația Rusă a teritoriului Ucrainei

ro

02 Mar, 2022 20:16 1413 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale a publicat miercuri, 02 martie, mesajul celor 9 structuri asociative reprezentative ale rezerviștilor militari proveniți din instituțiile Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.


Redăm în continuare conținutul integral al mesajului :

Cele 9 structuri asociative reprezentative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională reunite, în demersul lor dedicat slujirii obligațiilor asumate prin jurământul militar și a intereselor legitime ale rezerviștilor, prin  Acordul Cadru semnat la 28 iunie 2017- condamnă cu hotărâre invadarea de către Federația Rusă a teritoriului Ucrainei, act de agresiune ce contravine principiilor dreptului internațional consacrate de Carta ONU, Carta Securității Europene și celelalte documente care definesc actuala arhitectură de securitate europeană și internațională.

În calitatea noastră de oameni aflați sub arme și sub jurământul militar, timp de decenii, știm foarte bine că recurgerea la forță nu poate fi justificată în nicio altă circumstanță decât cele explicit și limitativ menționate în Carta ONU.

În numele rezerviștilor militari pe care îi reprezentăm:

Ne exprimăm solidaritatea și susținerea pentru  suveranitatea și integritatea  teritorială ale Ucrainei.

Transmitem gândurile noastre bune și compasiunea către poporul ucrainean, către toate femeile, bărbații și copiii obligați să trăiască în teroare, victime inocente ale unui război de agresiune pe care nu îl înțeleg și nu l-au dorit.

Apreciem și suntem solidari cu impresionanta mobilizare a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război.

Susținem și vom sprijini Guvernul României și celelalte instituții ale Statului  Român să ia toate măsurile care se impun ca reacție la această agresiune armată, pentru protejarea securității Țării noastre și a cetățenilor săi.

Considerăm că niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă, iar dialogul responsabil să pună capăt acestei grave crize internaționale.
 
Stimați cetățeni și rezerviști militari,
 
Să dovedim încă o dată că suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sale, pacea întregii planete!

Trebuie să demonstrăm că rezerviștii sunt hotărâți și capabili să  contribuie la  apărarea gliei strămoșești, cu orice preț!
Ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o învie a apus de mult!
 
AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE
 
 
Președintele în exercițiu al  structurilor asociative reprezentative ale rezerviștilor militari din  Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere "Alexandru Ioan Cuza"

General-locotenent (rtr)
 
Neculai BĂHNĂREANU
 
București, 28 februarie 2022
 
 Prezentul mesaj a fost adoptat de către președinții structurilor asociative reprezentative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (Părți la Acordul-Cadru din 28 iunie 2017), astfel: Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” din Ministerul Apărării Naționale, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul Român de Informații, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul de Informații Externe, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul de Protecție și Pază, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul de Telecomunicații Speciale, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Direcția Informații și Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne, Asociația Diplomaților Militari în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii