Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din Statele Membre ale Uniunii Europene

ro

01 Sep, 2021 09:43 1022 Marime text
  • Ultima parte a reuniunii va aborda provocările geostrategice comune şi oportunităţile pentru consolidarea cooperării cu NATO şi cu ONU.
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în zilele de 1 și 2 septembrie, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din Statele Membre ale Uniunii Europene, la Ljubljana, în Slovenia.

Întâlnirea ministerială va debuta cu dezbateri privind angajamentele operaționale ale Uniunii Europene, sesiune în cadrul căreia miniștrii apărării vor discuta pe marginea ultimelor evoluții din Sahel, Libia, Mozambic şi Balcanii de Vest.

De asemenea, reziliența, în contextul definirii orientărilor politice și obiectivelor specifice ale viitorului instrument de orientare al UE – Busola Strategică, se va regăsi pe agenda Reuniunii.

Sesiunea dedicată acestui subiect se va concentra pe modalităţile de contracarare a ameninţărilor hibride şi a provocărilor, precum şi pe asigurarea accesului la bunurile globale comune (domeniile maritim, cibernetic şi spațial).

Ultima parte a reuniunii va aborda provocările geostrategice comune şi oportunităţile pentru consolidarea cooperării cu NATO şi cu ONU.

La activitate au fost invitați Secretarului General adjunct al NATO, Mircea Geoană, și Subsecretarul general al ONU pentru operații în sprijinul păcii, Jean – Pierre Lacroix.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii