Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele Electrice Dobrogea Situația actualizată a curentului electric, în județul Constanța (FOTO)

ro

27 Nov, 2023 19:22 1347 Marime text
Sursă foto: E-Distribuție Dobrogea
  • Un număr de 80 de echipe de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea, ale contractorilor precum și cele mobilizate de la regiunile Muntenia și Banat lucrează în teren pentru a remedia incidentele provocate de condițiile meteorologice severe de la sfârșitul săptămânii, cod roșu de viscol, cu viteze ale vântului de peste 100 km/h, precum și căderi masive de zăpadă.

Un număr de 80 de echipe de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea, ale contractorilor precum și cele mobilizate de la regiunile Muntenia și Banat lucrează în teren pentru a remedia incidentele provocate de condițiile meteorologice severe de la sfârșitul săptămânii, cod roșu de viscol, cu viteze ale vântului de peste 100 km/h, precum și căderi masive de zăpadă, transmite un comunicat din partea E-Distribuție Dobrogea.

Duratele de intervenție au fost mari pe parcursul zilei, ca urmare a distanțelor importante până la zonele cu defecte și a drumurilor cu circulație îngreunată de zăpada viscolită, întrucât condițiile de cod roșu s-au manifestat pe suprafețe întinse.

Până la ora 18, a fost reluată alimentarea cu energie electrică pentru încă aproximativ 50.000 de clienți. Echipele din teren intervin în continuare pentru remedierea defectelor care afectează circa 80.000 clienți din 143 de localități, din care 61 de localități în județul Constanța, 39 în Tulcea, 30 în Călărași și 13 în Ialomița. Se lucrează în condiții de iarnă, iar accesul în multe zone este dificil din cauza zăpezii și noroiului.

Tehnicienii au instalat 9 grupuri electrogene de mare capacitate, pentru a relua alimentarea clienților din localitățile Negru Vodă, Ovidiu și Medgidia din județul Constanța, Fetești din județul Ialomița (2 grupuri) și alte 4 pentru alimentarea pompelor de apă în județul Constanța.

„Reamintim că sunt pregătite pentru a fi montate, acolo unde situația o permite, alte grupuri electrogene ale societății precum și unele puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați. După remedierea incidentelor din rețelele de medie tensiune, intervențiile vor continua pentru a repara avariile din rețelele de joasă tensiune, în interiorul localităților”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Oficial! Lista localităților din județele Tulcea și Constanța afectate de întreruperea energiei electrice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii