Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurante, unități fast-food și magazine alimentare sancționate de inspectorii sanitar-veterinari pe litoral. Ce nereguli au fost constatate

ro

04 Aug, 2017 19:59 1165 Marime text
În zilele de 02.08.2017 şi 03.08.2017 a continuat seria controalelor în unităţile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 41 de unități.

În urma controalelor s-au constatat unele neconformități cu privire la:
             Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
             Neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru;
             Etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
             Expunerea la vânzare a peştelui în condiţii necorespunzătoare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, o unitate tip fast food, trei unităţi tip bufet, patru magazine alimentare, un bar şi o rulotă au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 26.000 de lei.

”ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.” - au transmis inspectorii sanitar-veterinari. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii