Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repetabila povară a câinilor fără stăpân Făgădău - „Tare îmi e că actualul CLM nu va prinde înfiinţarea propriului serviciu de ecarisaj!“

ro

31 Mar, 2016 00:00 1773 Marime text


Anul trecut era agitaţie mare pe tema câinilor fără stăpân. Iubitorii de animale arătau acuzator spre firma care se ocupa de gestionarea Biobazei Constanţa, Puppy Vet. Contractul cu această firmă a încetat, iar municipalitatea se vede în ipostaza de a găsi o soluţie. Una agreată de toţi a fost, de la bun început, ca Primăria Constanţa să se ocupe nemijlocit de animalele fără stăpân.
 
Deşi proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării şi funcţionării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanţa, prin gestiune directă, s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, iniţiatorul a decis retragerea acestuia. Înainte de începerea şedinţei, mai multe persoane au vrut să ia cuvântul şi să îşi expună punctul de vedere cu privire la acest aspect. Unii pro, alţii contra.
 
Sorin Belu, de la Club Civic Baricada Verde, a vrut să îi înştiinţeze pe aleşii locali că va nota nominal numele celor care votează împotriva acestui proiect. Nu a avut însă ce nota, în final. Mai mult, Belu şi-a atras şi antipatia lui Făgădău, care i-a cerut să spună şi partidul din care face parte atunci când vorbeşte, şi nu doar calitatea de ONG-ist.
 

„Făgădău: Am o rugăminte: spuneţi de la ce partid, nu de la ce ONG.
 
Belu: Da, sunt şi membru al Partidului România Mare, România Unită, mă scuzaţi, şi mă ocup şi de Baricada Verde. Am înţeles că proiectul 56 a fost scos de pe ordinea de zi, eu o să notez fiecare consilier local (!), am şi o mapă cu…
 
Făgădău: Puteaţi să o faceţi şi până acum! Nu era nevoie să fie presa. Puteţi să faceţi asta după ce veţi candida, veţi câştiga. Aţi avut şi rândul la fiecare dezbatere.
 
Belu: Dacă este să discutăm acest lucru…
 
Făgădău: Cred că am discutat chiar foarte mult. Vă mulţumim“, i-a replicat Făgădău.

 

„Războiul continuă, și nu din vina noastră. Cu 20 de minute înainte de ședința CLM de azi, 30 martie, am vorbit cu fiecare dintre cei 21 de consilieri locali prezenți şi le-am argumentat, cu documente, de ce proiectul cu nr. 56 de pe ordinea de zi (referitor la serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân) trebuie neapărat retras. Deşi eram înscris ca să iau cuvântul, am renunțat la acest lucru după ce am fost anunțat că proiectul nr. 56 a fost retras de pe ordinea de zi. Decizia este una înțeleaptă, pentru că există în textul ăla o grămadă de lucruri în neregulă“, a postat, apoi, Sorin Belu, pe pagina de Facebook a ONG-ului Baricada Verde.

 
Nici Decebal Făgădău nu a părut deloc încântat de faptul că a trebuit să retragă acest proiect de pe ordinea de zi.

„Este ultima oară când amân regulamentul câinilor fără stăpân. Cele mai numeroase luări de cuvânt înainte de începerea şedinţelor CLM au fost pe acest subiect. Două păreri pro, două contra. Or, administraţia, calitatea vieţii oamenilor, siguranţa, respectul, echilibrul nu trebuie să ţină cont de cine ţipă mai tare sau mai des. Tocmai de aceea voi tranşa această problemă în următoarea şedinţă de CLM. Până atunci, am dat dispoziţie colegilor mei de la Direcţia de Servicii Publice să identifice o soluţie temporară, pentru rezolvarea acestei probleme în condiţii legale şi transparente. Pentru că văd că se lungeşte prea mult discuţia despre regulament. Numai că întârzie tot procesul de angajare a personalului, de achiziţii; tare îmi e că actualul CLM nu va prinde înfiinţarea propriului serviciu de ecarisaj al Executivului!“, a declarat Făgădău la finalul întâlnirii de ieri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chivu andrei 31 Mar, 2016 18:07 a avut multi ani la dispozitie dl Fgadau sa rezole aceste probleme - au fost abuzuri grave demonstrate ani de zile la biobaza - eu am fost prima data in urma cu aproximativ un an si am gasit acolo un focar de infectie de nedescris - in plus erau incalcate norme elementare de amenajare - panatele de scurgere (catre exteriorul custilor) si numar de caini in cusca (maxim 4 caini in 6mp)