Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reparatorii de locomotive de călători din toată ţara au oprit lucrul

ro

20 Dec, 2021 10:25 1285 Marime text



Reparatorii de locomotive din toate depourile CFR Călători din ţară au oprit lucrul luni dimineaţă, nemulţumiţi de nivelul salariilor, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Maxim.

 

„În momentul de faţă, reparatorii de locomotive din filiala SCRL Braşov, filială a SNTFC CFR Călători SA, au oprit lucrul, nemulţumiţi de prorogarea în anul 2021 a legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar, an declarat de UE 'Anul Căilor Ferate Europene'. (...)”, a afirmat Rodrigo Maxim pentru AGERPRES.



Liderul de sindicat a menţionat că în prezent trenurile funcţionează normal, dar traficul feroviar de călători ar putea fi afectat în cazul în care protestul se prelungeşte.

 

„Momentan toate trenurile circulă, dar dacă nu vor lucra o perioadă mai lungă de timp, dacă nu se fac reviziile la locomotivele care vor intra în depouri, locomotivele nu vor mai putea ieşi, şi atunci nu vom avea locomotive la trenuri, adică practic vor sta şi unele trenuri", a precizat Rodrigo Maxim.



Preşedintele sindicatului transportatorilor feroviari a explicat că motivul opririi lucrului este nemulţumirea angajaţilor faţă de prorogarea aplicării legii statutului personalului feroviar.


Liderul sindical a atras atenţia că toţi angajaţii din sistemul feroviar sunt nemulţumiţi de neaplicarea legii statutului personalului feroviar.


Sursă foto: Pixabay.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii