Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările CNAIR pentru evitarea formării ambuteiajelor de 1 Mai, pe drumul București - Constanța și retur

ro

28 Apr, 2022 13:17 1239 Marime text
Pod Cernavodă, foto: Facebook/ CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează joi că sunt așteptate valori de trafic ridicate de 1 Mai, pe ruta București - Constanța și retur, fiind astfel recomandat conducătorilor auto să utilizeze rute alternative.

Potrivit CNAIR, o rută alternativă este utilizarea podului peste Dunăre între localitățile Fetești și Cernavodă, să achite tariful de trecere (peajul) înainte de plecarea la drum și să evite plata în numerar pentru a nu se crea ambuteiaje în zona stațiilor de taxare.    

Peajul poate fi achitat prin intermediul portalulului CNAIR www.erovinieta.ro și prin aplicația eTarife (destinată telefoanelor mobile), la distribuitorii autorizați (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro) sau prin SMS, la numarul 7577.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul 

CNAIR amintește că, în cazul în care s-a omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate corespunzător, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menționate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare.

Trecerile achitate pot fi „utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării și cu excepția peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat și pentru 2 sau 20 de treceri. 

Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora. De asemenea, este important ca datele trimise prin SMS să fie verificate cu atenție înainte de confirmarea plății.

De asemenea, un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

CNAIR dorește să reamintească utilizatorilor că, pentru circulația pe rețeaua de drumuri naționale din România aflată în administrarea instituției este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii