Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări ale MAI pentru Sărbători liniștite și în siguranță

ro

23 Dec, 2022 14:20 1002 Marime text
Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudMinisterul Afacerilor Interne îndeamnă cetățenii să fie prudenți și responsabili, astfel încât să se bucure de Sărbătoarea Crăciunului în siguranță
 

„Vă recomandăm, în această perioadă, o atenție crescută la persoanele cărora le permiteți să intre în locuințe sau curți și să nu permiteți accesul în locuință necunoscuților, indiferent de motivul invocat.
 
Adunările publice trebuie organizate în condiții de legalitate, iar cei care participă la acestea trebuie să respecte, firesc, normele legale și, în plus, să evite manifestările/ provocările care pot degenera în conflicte ori diverse forme de agresiune.
 
Această perioadă este caracterizată de tendința de creștere a volumului de cumpărături, de multe ori axate pe produse specifice sezonului. Evitați să cumpărați de la vânzători neautorizați pentru a nu vă pune în pericol cumpărând produse contrafăcute ori chiar provenite din săvârșirea de infracțiuni.
 
În special în locurile aglomerate cum sunt piețele sau mijloacele de transport în comun acordați o atenție sporită bunurilor de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră și nu le expuneți ostentativ.
 
Dat fiind faptul că zona lăcașelor de cult se aglomerează în această perioadă, recomandăm pietonilor și șoferilor care tranzitează aceste zone atenție crescută pentru a evita accidentele rutiere.
 
Celor care călătoresc cu autoturismul le recomandăm ca, înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a autoturismului și să aleagă trasee pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune.
 
Sunt, desigur, evidente riscurile la care se expun șoferii care pleacă la drum obosiți, sub influența băuturilor alcoolice, inclusiv din perspectivă legală.
 
Parcurgeți traseele montane respectând măsurile de siguranță și nu vă aventurați în zone dificile sau izolate.


 
Nu uitați, orice situație de urgență trebuie anunțată la numărul unic 112!“ - au mai precizat reprezentanții MAI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii