Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recoltă bogată toamna aceasta la Valu lui Traian Ziua Recoltei, sărbătorită pe dealul de la Valea Seacă (galerie foto)

ro

03 Oct, 2011 01:00 2855 Marime text
Valu_lui_traian.jpgIeri, pe dealul de la Valea Seacă, localnicii comunei Valu lui Traian au sărbătorit până în noapte recolta bogată din acest an.

La iniţiativa primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, şi în acest an, pentru a opta oară consecutiv, Ziua Recoltei s-a bucurat de un auditoriu impresionant. Localnicii, cu mic cu mare, dar şi constănţeni veniţi special să-şi alimenteze cămările cu legume şi fructe pentru iarnă, au profitat din plin de rodul bogat al agricultorilor din acest an şi de preţurile mici cu care aceştia au venit. Şi copiii au avut motive de bucurie. Pentru aceştia, autorităţile locale au adus mai multe tobogane, ceea ce i-a distrat cel mai mult. Atât cei mari, cât şi cei mici s-au bucurat de animalele pe care gospodarii comunei le-au adus special pentru acest eveniment. Programul artistic oferit de administraţia locală a fost exclusiv achitat în urma sponsorizărilor ce au fost făcute de către agenţii economici de pe raza comunei. Spectacolul oferit locuitorilor comunei a fost unul pe cinste. Printre artiştii care au evoluat pe scenă s-au numărat Steliana Sima, Ansamblul Doina, Trupa Albatros, Mariana Culda, Iancu Gana, Aidun, Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie, Liliana Mitrana, Sorin Şuteu, Aurel Sava, Elena Giba, Gigi Luca. Nu a lipsit nici trupa de umor „Demenţialii" Fantasio. Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de artificii.

Florin Mitroi: „Localnicii sunt interesaţi de ceea ce le transmite primarul cu acest prilej"

În deschiderea evenimentului, fix la ora prânzului, edilul Florin Mitroi, care l-a avut alături pe prefectul Claudiu Palaz, le-a urat bun venit localnicilor şi le-a vorbit despre proiectele pe care le mai are de făcut pentru comunitate în mandatul pe care îl va duce la bun sfârşit. La sărbătoare a participat şi primarul din Kaynardja- Bulgaria, Liubev Sivev, cu care Primăria Valu lui Traian a atras fonduri europene de 1,5 milioane de euro. Cu ajutorul acestor fonduri va fi construită o piaţă agroalimentară în mijlocul comunei, unde, din primăvara anului viitor, atât producătorii din comună, cât şi bulgarii din Kaynardja îşi vor putea vinde produsele. „Datorită faptului că avem mulţi crescători de animale am considerat că trebuie să atragem o investiţie de 1,5 milioane de euro, în parteneriat cu o comună din Bulgaria. Am considerat că este foarte util să facem acest proiect pentru locuitori. În primăvara lui 2012 va fi realizată această piaţă. De la an la an sunt foarte mulţi expozanţi, în principal producători. Oamenii nu vin numai pentru un mic şi o bere, sunt interesaţi şi de aceea ce le transmite primarul cu acest prilej, foarte mulţi sunt în vârstă şi nu pot să meargă la Primărie, iar aici am ocazia să le spun realizările echipei mele", a declaratul edilul Florin Mitroi. Primarul a mai amintit că în localitate se vor asfalta 40 de kilometri de drumuri interioare, prin programul 10.000 de kilometri derulat prin MDRT, despre construirea unor locuinţe tip ANL, dar şi despre cele 300 de loturi pe care le-a dat pentru construirea de case. Invitaţi la sărbătoarea câmpenească au fost şi prefectul Claudiu Palaz, primari din judeţ, printre care şi primarul de la Ovidiu, Dumitru Bocai, dar şi directorii de instituţii deconcentrate din Constanţa. „Nu este primul eveniment la care vin la Valu lui Traian. E important să fiu alături de locuitori în astfel de zile. Le doresc ca şi la anul să aibă o recoltă la fel de bogată ca şi cea de anul acesta", a spus prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii