Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea și retehnologizarea Barajul Stavilar Mobil de la Cernavodă, în linie dreaptă

ro

09 Feb, 2023 11:30 1358 Marime text
 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul implementat de către Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța prin Donprest Com SRL.
 
Mediul a decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Reabilitare și retehnologizare Baraj Stavilar Mobil Km 4+337”, propus a fi amplasat în Orașul Cernavodă, Baraj Stavilar Mobil km 4+337, Județul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din Municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 17.02.2023.
 
Reamintim că în vara anului 2022, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit contractul „Elaborare Expertiză Tehnică (inclusiv studii de teren) și Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții: Reabilitare și retehnologizare «BARAJ STĂVILAR MOBIL KM 4 + 337»“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.
 
Ofertant câștigător este Donprest Com SRL, contractul (în valoare de 392.000 lei) având data 24 august a.c.
 
Obiectul contractului il reprezintă prestarea serviciilor pentru elaborarea următoarelor documentații tehnico - economice:

a) Expertiză Tehnică a obiectivului existent (amenajare și construcție hidrotehnică, echipamente electro și hidro-mecanice, etc)
b) StudiuTopografic vizat de OCPI (inclusiv taxele și diligențele aferente);
c) Studiu Geotehnic – vizat Af;
d) Studiu Batimetric;
e) Documentația tehnică pentru obținerea Certificatului de Urbanism, eliberat în vederea obținerii Autorizației de Construire (DTCU);
f) Documentații tehnice pentru obținerea Avizelor/Acordurilor specificate în C.U. și avizul/acordul de mediu și documentațiile necesare obținerii avizului/acordului de Gospodărire a Apelor (DTAA);
g) Documentațiile tehnice pentru Evaluarea stării de siguranţă în exploatare şi verificarea respectării exigenţelor de performanţă referitoare la siguranţa barajelor si documentatia pentru obtinerea Acordului de functionare in siguranta a barajelor (se refera la incadrarea in categorii de importanta a barajelor, la adoptarea solutiilor de proiectare, la conditiile de amplasament si la respectarea normelor si reglementarilor legale, precum si a experientei in domeniu) - conform OUG nr. 244/2000 privind siguranta barajelor; În vigoare de la 06 decembrie 2000 Formă aplicabilă de la 04 februarie 2002 (cu completările și actualizăriile ulterioare); Respectarea exigențelor de performanță referitoare la siguranța barajelor este obligatorie în toate etapele de realizare și de exploatare a acestora: proiectare, execuție, exploatare în perioada de execuție, exploatare curentă și postutilizare sau abandonare.

h) (D.A.L.I.) Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, cu respectarea conținutului - conf. H.G. nr. 907 din 2016;
i) Documentații Tehnice pentru avizarea D.A.L.I. și indicatorilor tehnico-economici în CTE Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Documentații Tehnice pentru obținerea tuturor celorlalte avize care sunt necesare aprobării la finanțare a proiectului-funcție de valoarea obiectivului de investiții.
 
Achizitorul deleagă Prestatorului sarcinile care decurg conform legii pentru a face toate diligențele (inclusiv plata taxelor aferente) pentru a obține în numele Achizitoruluiui (pe cheltuiala prestatorului) a următoarelor:

- Viza OCPI la StudiuTopografic;
- Certificatul de Urbanism – pentru execuție lucrări;     
- Avizele/Acordurile/Autorizațiile și Studiile solicitate prin Certificatul de Urbanism sau de autoritățile publice,  inclusiv avizul și/sau acordul de mediu și obținerea avizului/acordului de Gospodărire a Apelor;
- Acordul de funcționare în siguranță a BARAJULUI STĂVILAR MOBIL KM 4 + 337; conform Ordonanţei de  urgenţă nr. 244/2000 privind siguranţa barajelor;
-Avizarea și verificarea DALI, DTAA de către Experții Tehnici și de Verificatorii de Proiecte la toate exigențele care decurg din caietul de sarcini.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 31 august 2022, societatea Donprest Com SRL a fost înființată în anul 1994, are adresa în municipiul București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
Conform Confidas.ro, în 2021 Donprest Com SRL a avut o cifră de afaceri de 1.436.784 lei, un profit net de 945.521 lei și trei angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 986.492 lei, un profit net de 167.440 lei și patru angajați.
 
Potrivit sursei citate, asociați în firmă, cu câte 50%, sunt Ion Dumitru Diaconu (care are și calitatea de reprezentant legal) și Oltița Diaconu (administratorul societății).

Ion Dumitru Diaconu mai apare în Dia Design Inginerie Analiză SRL (în funcțiune) – asociat, administrator delegat (100%), Diac Energy Green SRL (radiată) – asociat (25%) și Dafa Import Export SRL (în funcțiune) – asociat (50%).

Oltița Diaconu mai apare în Dafa Import Export SRL – asociat, administrator (50%), Diaconu Oltita PF (radiată) – acționar și Diaprest Techserv SRL (în funcțiune) – asociat (50%).   
 
Tot potrivit Confidas, Donprest Com SRL a încheiat 133 contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.074.633,99 lei, printre autoritățile contractante, în afară de CNACN SA Constanța, numărându-se Administrația Domeniului Public Pitești, Comuna Bran, Comuna Cernat, Comuna Comandău, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș RA, Orașul Murfatlar sau Orașul Sovata (Primăria Oraș Sovata).
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii