Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie a polițiștilor! Șofer drogat depistat pe o stradă din Constanța (GALERIE FOTO)

ro

10 Apr, 2022 14:18 1701 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: IPJ Constanța
În cursul nopții trecute, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat peste 100 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane, au fost controlate 615 autovehicule, totodată fiind verificate 48 de localuri publice.




În urma activităților, au fost aplicate 352 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei, dintre care 187 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 151 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 20 de permise de conducere. 

De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.




Exemple:

Polițiști din cadrul Biroului Rutier au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.



Polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Eliberării din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.


În urma testării cu aparatul drug-test a reieșit o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge. 


În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii