Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie a polițiștilor din Constanța. Constatări (FOTO)

ro

29 Oct, 2023 12:00 890 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • La data de 28 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier și Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au desfășurat o razie pentru asigurarea climatului optim de ordine și linște publică și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
La data de 28 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier și Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au desfășurat o razie pentru asigurarea climatului optim de ordine și linște publică și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Razia a avut loc în orașul Negru Vodă și în comunele de pe raza Secției 9 Poliție Rurală Topraisar.
 
În cadrul acțiunii au fost legitimate aproximativ 130 de persoane, au fost verificate 80 de vehicule și 12 societăți comerciale.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 3 la Legea 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, 1 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 2 la HG 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
 
Totodată, au fost testați, cu aparatele din dotare, peste 50 de conducători auto, în vederea stabilirii consumului de băuturi alcoolice sau a posibilei prezențe a substanțelor psihoactive.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe DJ 391, în satul Biruința.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, precizează sursa citată.

 
La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 18.55, polițiștii au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un scuter, pe strada Amurgului, din comuna Comana, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că scuterul nu este înregistrat.
 
La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 19.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 38, în comuna Comana, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
La razie au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a încheiat sursa citată.  


Citește și:
IPJ Constanța: Polițiștii din Năvodari, în acțiunea „Blocada” (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii