Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:59 25 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunderea parlamentară pentru transportul școlar gratuit la nivel județean, asumată de Guvern

ro

05 Dec, 2019 19:45 767 Marime text
Guvernul a anunțat, joi seara, prin vicepremierul Raluca Turcan, că își va asuma răspunderea parlamentară pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.

Iată postarea Ralucăi Turcan pe Facebook: 

„ Am promis, ne ținem de cuvânt! Siguranța copiilor noștri este mai presus de orice! Mâine, la ședința de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanței care bloca transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ.

Transportul pentru elevi și profesori trebuie urgent să intre în sfera serviciilor publice. Elevii care fac naveta la școală trebuie să aibă la dispoziție transport public, ca să circule în siguranță, nu să-și riște viața făcând autostopul. NU putem să cerem performanță copiilor, dacă nu le oferim siguranță și condiții decente în care să învețe.

PSD a dat OUG 51 în iunie 2019, în dispreț total față de viața copiilor care fac naveta la școală, ignorând cu seninătate Regulamentul european nr. 1370/2007. Să nu includem transportul intrajudețean de persoane în sfera serviciilor publice înseamnă să jucăm viața copiilor la ruletă, obligându-i să-și riște viața la ocazie, pe marginea drumului. Am văzut ce tragedii a produs lipsa unui transport public, regulat, între localități. Avem nevoie de o rețea de transport rutier public bine pusă le punct, astfel încât să nu restrângem accesul la educație al copiilor din mediul rural. Este vorba de copiii care au domiciliul în localitățile care se află pe rute neprofitabile pentru transportatorii privați.

Suntem aici să muncim pentru binele oamenilor,“ a menționat Raluca Turcan.
Sursa foto-captura: Facebook / Raluca Turcan   

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii