Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport IGSU. Sfârșit de săptămână plin pentru pompieri!

ro

22 Aug, 2022 11:35 764 Marime text
Sursă foto: IGSU
  • În ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 44 de persoane aflate în dificultate.

În acest sfârșit de săptămână, mai exact în perioada 19-21 august 2022, la nivel național, salvatorii au gestionat 4.898 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 4.056 de solicitări. 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 298 incendii, precum și în alte 536 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, inundații etc.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 11 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, trei persoane și-au pierdut viața. 

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 44 de persoane aflate în dificultate.

„În perioada de referință, au fost transmise 47 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 15 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, iar 32 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Intervenția pompierilor militari buzoieni ce a avut loc sâmbătă, în localitatea Pestrițu, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu degajări masive de fum la imobil, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Pe timpul misiunii de stingere, colegii noștri au găsit o persoană decedată (femeie, 89 ani). Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate și alte victime.

O misiune solicitantă s-a desfășurat pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică în județul Ialomița, unde pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de colectare și reciclare a deșeurilor în municipiul Slobozia. La locul solicitării, pompierii militari au constatat că flăcările se manifestau cu putere, pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp. După mai multe ore de luptă continuă cu focul și un efort considerabil din partea colegilor noștri, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime. 

Un eveniment rutier a avut loc duminică, în județul Timiș, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe DN 6, pe raza localității Remetea Mare, în urma impactului dintre un autotren și un autoturism. În urma accidentului rutier au rezultat patru victime, dintre care trei încarcerate, două fiind inconștiente. Salvatorii au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelor și au aplicat manevre de resuscitare pentru cele două victime inconștiente, una dintre acestea răspunzând favorabil. După acordarea asistenței medicale la fața locului tuturor persoanelor implicate în incidentul rutier, două dintre acestea au fost transportate la spital“, spun cei de la IGSU. 


Pe parcursul zilei de duminică, la nivel național, echipajele operative au intervenit în 7 județe Argeș, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Neamț, Sibiu, Mureș și Timiș pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 1 casă, 4 curți, 11 subsoluri/beciuri și 1 anexă. Totodată, colegii noștri au acționat pentru degajarea a 8 copaci rupți de vântul puternic, fiind avariate 1 casă și 1 autoturism.
 
Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii rămân mobilizați în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale. 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii