Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanța Se furnizează apă cu program în localitatea General Scărișoreanu!

ro

18 Jul, 2023 15:01 876 Marime text
 foto: Pexels          
În ultima perioadă, în anumite zone de la nivelul ariei de operare RAJA S.A., s-a înregistrat o creștere considerabilă a consumului de apă potabilă, dar și o scădere a debitului de apă la nivelul unor surse de captare subterană.

Din cauza cerinței crescute de apă de la consumatori, în sistemele de stocare nu se poate acumula suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu.

Astfel, pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării în rețeaua de distribuție.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din satul General Scărișoreanu (comuna Amzacea),  motiv pentru care, începând de astăzi – 18 iulie 2023,  RAJA SA se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după un program zilnic.

Astfel, abonații din localitatea General Scărișoreanu vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, între orele 05.00 – 22.00, urmând ca pe timpul nopții să se refacă stocul de la nivelul rezervorului

Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, acordând prioritate băutului, nevoilor igienico-sanitare și casnice.
 
Vă mulțumim pentru înțelegere!, transmite RAJA SA. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii