Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanța S-a dat startul lucrărilor de investiții la nivelul infrastructurii de canalizare de pe bulevardul Mamaia! (FOTO)

ro

21 Sep, 2023 15:47 1048 Marime text

Lucrările de modernizare și reabilitare a sistemului de preluare a apelor uzate menajere și pluviale de pe bulevardul Mamaia au debutat, așa cum au fost anunțate, astăzi – 21 septembrie 2023, anunță RAJA SA. 

Începând de astăzi, 21 septembrie, pe bd. Mamaia din municipiul Constanța se execută lucrări ample și complexe de reabilitare și dezvoltare a instalațiilor destinate colectării și transportării apelor uzate în vederea obținerii unei infrastructuri fiabile, mai ușor de gestionat și în concordanță cu nevoile crescânde ale populației pentru servicii de canalizare.


Pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se realizează investiții 

Astfel, pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se realizează investiții pentru modernizarea și extinderea colectoarelor precum și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și racordarea acestora la noul colector principal, ce va fi de asemenea înlocuit.

Ovoidul, ce are diametrul DN 1.000 mm, are rolul de a prelua în sistem unitar apa menajeră şi meteorică din această parte a orașului şi de a o conduce până la staţia de epurare. Prin urmare, reabilitarea instalației de mari dimensiuni este absolut necesară, cu atât mai mult că, pe anumite porțiuni acesta a fost edificat în anii 1960, iar în anumite zone trece pe domenii private, ceea ce face imposibilă intervenția în cazul unor avarii, a mai punctat RAJA SA. 

Prin înlocuirea ovoidului unitar, se va mări capacitatea de preluare a apelor menajere și va scădea riscul de apariție a unor inundații în cazul precipitațiilor abundente.


Se extinde și o rețea de canalizare

Având în vedere dezvoltarea urbanistică a zonei, tot aici se extinde și o rețea de canalizare. Noua conductă, ce se va întinde pe bulevardul Mamaia, de la intersecția cu strada Ion Murgescu până la Spitalul Militar, va fi montată pe banda de parcare, pe sensul de mers de la Delfinariu către Centru.

Ținând cont de cerințele dezvoltării durabile și în condițiile evoluției demografice, înlocuirea conductelor îmbătrânite și instalarea altora noi vor determina creșterea siguranței în funcționare a sistemului de canalizare, care va fi capabil să preia un debit mai mare de apă uzată menajeră și pluvială în concordanță cu dinamica extinderii urbane a municipiului Constanța.


foto: RAJA SA 


Citește și:

Se oprește apa în Zona Centrală din municipiul Constanța pentru lucrări RAJA! Lista străzilor vizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii