Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanța lansează concursul de pictură și desen “Apa este viață!” 2023. Cine poate participa

ro

07 Feb, 2023 13:08 1765 Marime text
Foto: SC RAJA SACompania de apă RAJA oferă tinerilor școlari prilejul de a participa din nou, cu cele mai inspirate idei, la îndrăgitul și mult așteptatul concurs de pictură și desen “Apa este viață!”

Potrivit unui comunicat al SC RAJA SA, Ziua Mondială a Apei 2023 este despre Accelerarea Schimbării, o temă care ne îndeamnă să acționăm pentru că doar împreună putem rezolva criza apei și a sanitației existente la nivel global. Fiecare dintre noi putem face diferența prin schimbarea modului în care utilizăm, consumăm și administrăm apa în viața de zi cu zi.
„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este conceptul propus anul acesta de Organizația Națiunilor Unite inspirat dintr-o veche poveste a unei păsări colibri și subliniază importanța modului în care reacționăm la o criză.

„Se spune că într-o pădure izbucnise un incendiu devastator. Pasărea colibri tot aducea apă în cioc, ca să stingă focul. Toate celelalte animale, înnebunite de spaimă, fugeau care încotro, pe unde nimereau. Pasărea colibri continua, însă, să care apă în cioc.
Un tigru, conștient de zădărnicia demersului, îi atrase atenția:
Ești nebună? Tu crezi că poți să stingi focul ăsta imens cu stropul de apă pe care-l aduci tu?Iar pasărea colibri îi răspunse:
Eu îmi fac partea mea…În acest moment, lumea se confruntă cu o criză a apei și a salubrizării. Ce facem? Stăm și ne uităm sau acționăm?
Apa se află în centrul dezvoltării economice și sociale, este vitală pentru menținerea sănătății, importantă în agricultură, cât și pentru gestionarea mediului. Dar schimbările climatice, creșterea populației și dezvoltarea economică forțează limitele resurselor de apă finite ale lumii“ - se mai arată în comunicatul transmis de SC RAJA SA

În acest context, compania de apă RAJA, în calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apelor uzate, are un rol esențial în atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă - Apă curată și sanitație.

„Ne străduim permanent să implementăm cele mai bune practici în domeniul alimentării cu apă și al colectării/tratării apelor uzate urbane, să extindem accesul la infrastructura gestionată, dând dovadă de responsabilitate socială în cazul grupurilor vulnerabile, și acționăm totodată pentru protejarea surselor de apă și a receptorilor naturali. De asemenea, participăm la programe de cercetare și dezvoltare, ne implicăm activ în acțiuni de conștientizare a tinerei generații privind importanța modului de gestionare a apei potabile și uzate pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a comunităților în care acționăm.
De aceea, ca în fiecare an, de Ziua Mondială a Apei ne dorim să fim alături de tinerii noștri parteneri în cadrul concursului de pictură și desen “Apa este viață!”, ediția 2023.
Elevii din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, sunt invitați să răspundă de data aceasta provocării “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume – Fiecare picătură contează” printr-o creație originală, alb-negru sau în culori, folosind oricare dintre tehnicile de pictură sau desen“ - au mai precizat reprezentanții SC RAJA SA. 

Concursul se desfășoară, în perioada 08 februarie – 22 martie 2023, pe pagina de Facebook RAJA SA, sub hashtag-ul #Concursapaesteviata2023 (https://www.facebook.com/scRAJAsa) și pe pagina web - www.rajac.ro.

Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări pentru fiecare participant, în format JPEG sau PDF, pe adresa de e-mail: concurs@rajac.ro, în perioada 08 - 28 februarie 2023, ora 23.00. Lucrarea va fi însoțită de Declarația de consimțământ parental și de celelalte informații prevăzute în Regulamentul concursului. Condițiile explicite sunt prevăzute în Regulamentul concursului publicat pe pagina de Facebook RAJA sau pe site-ul www.rajac.ro.

Toate lucrările înregistrate în concurs vor fi publicate, începând cu data de 04 martie 2023, în cadrul unei expoziții virtuale, pe pagina de Facebook RAJA S.A., în două albume, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă (7-11 ani, respectiv 12-16 ani), pentru a fi votate de public.

Premiile puse în joc sunt trotinete electrice, biciclete, hoverboard-uri și vouchere la librăria Cărturești.
 
CALENDARUL CONCURSULUI
  • 07 februarie 2023 – lansare concurs;
  • 08 – 28 februarie 2023, ora 23.00 – realizarea și transmiterea desenelor;
  • 01 - 03 martie 2023 – colectarea și pregătirea lucrărilor pentru postare;
  • 04 – 19 martie 2023, ora 23.00 – Start vot! (acumulare like-uri);
  • 20 – 21 martie 2023 – verificarea respectării condițiilor de participare la concurs și numărarea voturilor;
  • 22 martie 2023 – anunțarea câștigătorilor pe pagina de facebook și pe pagina web / informarea câștigătorilor pe e-mail sau telefonic;
  • 23 martie – 06 aprilie 2023 – premierea elevilor.SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR! SĂ FIE O EDIȚIE DE NEUITAT!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii