Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE RAJA Constanța Avarie, apă oprită în Agigea și Eforie Nord

ro

09 Nov, 2023 08:25 1318 Marime text

Sursa foto: Pexels


UPDATE: Pentru a se putea interveni în condiții de siguranță în vederea remedierii avariei pe conducta magistrală, din cauza debitului mare de apă și a presiunii din instalație, se impune sistarea furnizării apei și în localitatea Lazu. Drept urmare, până la ora 22.00 în cursul acestei seri, sunt afectați de lipsa apei abonații din cele trei localități, respectiv Agigea, Eforie Nord și Lazu.

Din cauza vechimii și implicit a gradului mare de uzură, conducta de aducțiune cu diametrul de 800 mm, ce pleacă de la Stația de Pompare Cumpăna, a înregistrat o avarie în cursul nopții trecute, în zona localității Agigea, potrivit RAJA Constanța.
 
 
„Imediat, pentru efectuarea reparațiilor necesare au fost trimise la fața locului mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, menționează sursa.


 Astfel, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei, este necesară sistarea furnizării apei potabile în cursul acestei zile – 09 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00 – 22.00.
 
În acest timp, sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Eforie Nord.


Din cauza diametrului mare al conductei, dar și a faptului că aceasta este poziționată la o adâncime foarte mare, lucrările sunt mult îngreunate, ceea ce duce la un timp de intervenție mărit.
 
„Totodată, având în vedere lungimea sistemelor deservite, precum și debitul mare de apă necesar pentru intrarea în presiune a rețelelor, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în zonele afectate”, punctează RAJA.

Aducțiunea care a înregistrat această avarie are o vechime de aproximativ 60 ani și urmează să fie înlocuită prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Citește și
Avarie în Poarta Albă. Ce cartier este vizat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii