Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raiul turiştilor cu prosoape dispare Omul de afaceri Stelian Gheorghe, din dosarul Alinei Bica, amenajează o plajă în Mamaia

ro

24 Jul, 2015 00:00 4176 Marime text
După ce în urmă cu câteva săptămâni a obţinut autorizaţia de la Primăra Constanţa pentru amenajarea unei parcări, acum, firma afaceristului Stelian Gheorghe, din dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, se apucă şi de amenajarea sectorului de plajă din faţa hotelului său. Până zilele trecute, plaja din faţa hotelului său era raiul turiştilor cu prosoape, care puteau veni în voie pe toată plaja fără teama că nu vor găsi o bucată de nisip liberă şi că vor fi nevoiţi să închirieze un şezlong.

ABADL a obţinut pentru Steda Beach SRL, de la Primăria Constanţa, Certificatul de Urbanism nr. 2365 în scopul amenajării unei plaje turistice, conform Contractului de închiriere nr. 7839/AM/28.04.2014. Este vorba despre subsectorul IV, din sectorul V de plajă, din staţiunea Mamaia, porţiune situată în jumătatea de nord a Mamaiei. Este necesar aici să amintim că, pe data de 14 aprilie 2014, Primăria Constanţa a eliberat autorizaţia de construire nr. 433 pentru SC Steda Beach SRL, care intenţiona să ridice un imobil P+3-4 retras, cu funcţiunea complex hotelier şi alimentare publică. Zona vizată pentru această investiţie este staţiunea Mamaia, în apropierea hotelului Iaki.

Astfel, aici s-a amenajat un hotel, un restaurant P+3-4 E, spaţii verzi, alei auto şi pietonale, parcări, mobilier urban, panouri publicitare, corturi provizorii pentru diverse evenimente, construcţii şi instalaţii demontabile, locuri de joacă. Autorizaţia de construire a fost valabilă până la 14 aprilie 2015. Primăria Constanţa a eliberat recent Certificatul de Urbanism solicitat de Confort Urban pentru Steda Beach SRL. Obiectivul este amenajarea unei parcări, iar termenul de execuţie - 24 de luni.

De altfel, în ediţia din 24 septembrie 2013, cotidianul ZIUA de Constanţa publica articolul „Hotelul Bucureşti, ridicat pe ruinele unei unităţi de cazare“, în care era abordată situaţia hotelului Mamaia, ce urma să fie demolat şi reconfigurat. Astfel, în locul hotelului de cinci stele s-a ridicat o nouă unitate de cazare (hotelul Bucureşti - sediu administrativ), fiind amplasat şi panoul informativ cu privire la construcţia care se realizează, beneficiar fiind societatea Steda Beach SRL Bucureşti.
Potrivit Registrului Comerţului, societatea beneficiară aparţine soţilor Stelian şi Maria Gheorghe, afacerişti cunoscuţi în capitală. Stelian Gheorghe a mai fost implicat, de-a lungul vremii, în Steda Invest, Steda Residence şi Carpat Investments Group.

Stelian Gheorghe este omul de afaceri cercetat în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT. În Dosarul „Bica 1“, aceasta a fost trimisă în judecată, pe 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Stelian Gheorghe, în 2011, despăgubiri pentru un teren din capitală, de 13 hectare, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. Bica este acuzată că ar fi luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Stelian Gheorghe, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender, în Dosarul Rafo-Carom, şi pe Adriean Videanu, în Dosarul Romgaz-Interagro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de „Bica 2“. Această cauză a fost disjunsă din prima. În acest dosar au ajuns în faţa instanţei şi Dorin şi Alin Cocoş. Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Stelian Gheorghe, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii