Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:47 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va fi lichidatorul? RADET Constanţa SA, dizolvată şi lichidată de Consiliul Local (document)

ro

31 Mar, 2015 00:00 2019 Marime text

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a votat, în şedinţa lunii martie, care s-a derulat ieri, dizolvarea voluntară şi lichidarea societăţii RADET Constanţa SA. „Se aprobă dizolvarea voluntară şi lichidarea societăţii RADET Constanţa SA, cu sediul în Constanţa, strada Badea Cârţan nr. 14, având cod unic de înregistrare 29309447 şi număr de înregistrare în Registrul Comerţului J13/2507/2011 RADET Constanţa SA, ca urmare a imposibilităţii de realizare a obiectului de activate“, prevede articolul 1 al hotărârii aprobate ieri.

RADET Constanţa SA a fost înfiinţată, printr-o hotărâre a CLM Constanţa, în septembrie 2011. Fondator al societăţii a fost Consiliul Local Constanţa, iar administratori persoane fizice au fost Ilie Rachieru, fostul director al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, Cristina Donea, Tănase Tulică, Gheorghe Scrioşteanu şi Teodora Pintilie. Domeniul principal de activitate al acestei societăţi consta în „furnizarea de abur şi aer condiţionat“. RADET Constanţa SA avea însă şi alte domenii de activitate şi anume producerea, colectarea şi distribuţia aburului şi a apei calde pentru încălzit, obţinerea de energie în alte scopuri, producţia şi distribuţia de aer rece, producţia şi distribuţia de apă refrigerată pentru răcire, producerea de gheaţă, în scop alimentar sau nealimentar.

Hotărârea de ieri se referă şi la aprobarea reglării raporturilor juridice dintre societatea RADET Constanţa SA şi Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, aşa cum rezultă din prevederile hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 227/23.09.2011, prin transferul către Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa al tuturor elementelor de patrimoniu preluate de societatea RADET Constanţa în temeiul hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 227/23.09.2011“. Articolul 3 al aceleiaşi hotărâri menţionează că se mandatează membrii numiţi în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii RADET Constanţa SA, conform HCL nr. 227/23.09.2011, în calitate de reprezentanţi ai Consiliului Local al municipiului Constanţa în cadrul Adunării Generale Extraordinare a societăţii RADET Constanţa SA, cu drept de vot în vederea adoptării hotărârii Adunării Generale Extraordinare a societăţii RADET Constanţa SA de dizolvare voluntară şi de lichidare, inclusiv pentru numirea lichidatorului“.

În ceea ce îl priveşte pe lichidator, Nela Ştefan, directorul RADET Constanţa, nu a putut să explice procedura în care acesta va fi numit, mărturisind că nu ştie „procedura juridică“. „O să vedem la Primărie care este procedura şi cum o să fie stabilit“, a declarat directorul Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa.

Dizolvarea voluntară şi lichidarea RADET Constanţa SA a avut loc în contextul în care administraţia publică locală intenţionează crearea premiselor pentru ca CET şi RADET (regia, nu societatea) să fuzioneze în SACET (Serviciul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică). Mişcarea aceasta va fi pusă în practică doar dacă preluarea CET de către municipalitate va fi dusă până la capăt, o piedică în calea acestei intenţii fiind aceea că, în urma divizării ELCEN, municipiul Constanţa s-a ales, conform declaraţiilor viceprimarului Decebal Făgădău, cu nişte datorii care nu i-ar aparţine.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii