Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET Constanţa, la judecată cu Asociaţia Fair Play, fondată de „vigurosul“ Radu Mazăre

ro

11 Dec, 2014 00:00 2470 Marime text
Magistraţii constănţeni urmează să rezolve un litigiu apărut între RADET Constanţa şi Asociaţia Fair Play. Astfel, pe data de 9 decembrie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul 41783/212/2014, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală pretenţii“. Părţile dosarului sunt: Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET), în calitate de reclamat, şi Asociaţia Fair Play, în calitate de pârât.
 
De altfel, pe data de 11 noiembrie 2014, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat un articol în care am prezentat sesizarea unei mame ai cărei copii se află instituţionalizaţi la căminul Asociaţiei Fair Play. În acel material, directorul Asociaţiei Fair Play ne vorbea şi despre problemele căminului cu RADET. „Sunt o mamă disperată ce are copii la căminul Fair Play şi care se teme pentru ei. De o lună nu au apă, nu au căldură“, ne-a scris o mamă, care nu şi-a dezvăluit numele, preferând să rămână anonimă, pe motiv că îi este frică pentru „copiii care sunt cazaţi la cămin“. Am dat curs sesizării şi am vizitat căminul Asociaţiei Fair Play din Constanţa, care se află în cartierul CET. O clădire de patru etaje plus parter, pitită între câţiva copaci, în care îşi duc viaţa 50 de copii, de diferite vârste. Paula Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Fair Play din Constanţa şi fost consilier local PSD în perioada 2008 - 2012, a negat acuzaţiile, însă a recunoscut că, de două luni, căminul asociaţiei a rămas fără apă caldă şi căldură. „Din păcate, de aproape două luni, nu avem apă caldă şi căldură din cauza datoriilor pe care le avem faţă de RADET Constanţa. Avem datorii de 200.000 de lei, la care se adaugă penalizări. În total, cam 500.000 de lei. Nu am plătit datoriile către RADET, deoarece primăriile din judeţ, de unde provin copiii instituţionalizaţi la noi, au datorii în sumă de 883.073 de lei, neachitate pentru perioada 2012 -2014“, a declarat Paula Cioceanu.

Despre Asociaţia Fair Play

„Organizaţia non-guvernamentală Fair Play şi-a început activitatea în 1997, derulează proiecte în România şi este una dintre cele mai mari şi mai stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei sociale. Misiunea noastră este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. Suntem o familie alcătuită din 275 de membri. O familie protejată şi supravegheată de un singur om cu o inima imensă, un tânăr care este considerat un părinte adoptiv şi chiar spiritual. Acest tânăr bărbat viguros şi ambiţios, primarul Constanţei, se numeşte Radu Ştefan Mazăre. El este fondatorul Asociaţiei Fair Play, preşedinte de onoare al acestei organizaţii, dar şi principalul finanţator al imensei familii. Asistenţi sociali, profesori, învăţători, psihopedagogi, psihologi, jurişti, medici, sociologi şi voluntari lucrează împreună pentru a rezolva problemele copiilor în dificultate“, se arată pe site-ul Asociaţiei Fair Play.

Citiţi şi
Fondată de „vigurosul“ Radu Mazăre şi susţinută financiar de Consiliul Local
Acuzaţii la adresa Asociaţiei Fair-Play din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii