Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 25 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, așezată spre închinare în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, din Capitală

ro

04 Dec, 2021 16:28 1695 Marime text
Racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni şi grabnic ajutător, va fi pusă spre închinare, începând de sâmbătă, în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, anunţă preotul paroh prof. Emil-Nedelea Cărămizaru. De la ora 16.00 va fi săvârşită slujba Vecerniei, iar apoi, racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae va fi pusă spre închinare în pridvorul bisericii voievodale de la "Kilometrul Zero" al României.Iată postarea de pe pagina de facebook a Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, București Kilometrul Zero: 
MÂNA FĂCĂTOARE DE MINUNI A SFÂNTULUI IERARH NICOLAE DE LA BISERICA SFÂNTUL GHEORGHE NOU DIN BUCUREȘTI, VA BINECUVÂNTA CREDINCIOȘII, CU OCAZIA PRĂZNUIRII SALE!SÂMBĂTĂ, 4 Decembrie 2021, începand cu ORA 16:00, va fi săvârșită slujba Vecerniei, iar apoi, racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae va fi pusă spre închinare în pridvorul bisericii voievodale de la “Kilometrul Zero” al României.
DUMINICĂ, 5 Decembrie, în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, odorul sfânt va fi așezat în pridvorul bisericii, între orele 8:00-21:00;
LUNI, 6 Decembrie, în sfânta zi de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, racla cu mâna dreaptă a Sfântului, va fi așezată spre închinare, în pridvorul bisericii, între orele 6:30-21:00!
MARȚI, 7 Decembrie, racla cu sfântul odor, va rămâne în continuare deschisă, în intervalul orar, 8:00-20-00!
Programul liturgic este adecvat acestor zile de mare sărbătoare dedicate hramului de iarnă al Bisericii Voievodale Sfântul Gheorghe-Nou din București.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va începe, în toate cele trei zile menționate mai sus, de la ora 10:00, fiind precedată de Slujba Utreniei.
Duminică, 5 Decembrie, în ajunul hramului bisericii, Slujba Vecerniei unită cu Litia, va începe la ora 17:00!
Pe parcursul acestor zile de sfântă prăznuire, vor fi respectate normele de conduită sanitară, impuse de autorități, în perioada pe care o parcurgem.
Vă așteptăm pe toți cu sfântă bucurie și cu nădejdea în ajutorul binecuvântat de Dumnezeu al Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni și grabnic ajutător!


Paroh,
Pr. Prof. Emil-Nedelea Cărămizaru


Sursa foto: Facebook/ Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Bucuresti Kilometrul Zero.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii