Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:05 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în zona Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa. Jandarmii, prezenți

ro

27 Jan, 2021 09:51 812 Marime text
  • Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor fi prezenți la adunare publică de protest, din intervalul orar 11.00-12.00,  în zona Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi protecţia participanţilor.
Astăzi, în intervalul orar 11.00-12.00,  în zona Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, este declarată o adunare publică de protest.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor fi prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi protecţia participanţilor.

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestațiilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane., a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

 Pentru protejarea sănătatăţii lor și a celor din jur, jandarmii constănţeni recomandă participanților:
  • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
  • dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară mitingul sau demonstraţia;
  • menţinerea distanţei fizice de minimum 1 m între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană acolo unde este posibil;
  • dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării mitingului sau a demonstraţiei;
  •  aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2.
Din primele informații, este vorba despre un protest al pensionarilor. Principala doleanță este creșterea pensiilor.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii