Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în fața Prefecturii Constanța!

ro

20 Jan, 2021 10:43 2331 Marime text
  • Federația PUBLISIND protestează miercuri, în fața Prefecturii, contra înghețării salariilor și pensiilor, a neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și a creșterii salariului minim net cu doar 41 de lei.

Prefectul Silviu Iulian Coșa a chemat la discuții patru reprezentanți ai prostestarilor Publisind.

Federația PUBLISIND solicită prim-ministrului României o întalnire pentru soluționarea următoarelor revendicări: eliminarea inechităților salariale din sistemul public; aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor; un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum.

Protestele vor continua pe termen nedeterminat, spun aceștia, conform calendarului aprobat în cadrul Biroului executiv al PUBLISIND, astfel în data de 20.01.2021, între orele 10.00-12.00 în fața sediului Ministerului Justiției, precum și sediilor prefecturilor din Constanța, Mureș și Prahova se vor desfășura mitinguri cu cate 100 de persoane.

Federația PUBLISIND afiliată la Blocul Național Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile administrație publică centrală si locală, asistență socială, poliție și poliție de frontieră, grefa judiciară, penitenciare și probațiune, sport și tineret, finațe și control financiar, mediu si RA-APPS, a declanșat proteste începand cu data de 31 decembrie 2020 (data la care sindicatele afiliate PUBLISIND au organizat mitinguri la prefecturi și la sediul MAI) în reacție la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendată aplicarea Legii 153/2017.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii