Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în Constanța, miercuri, la sediul prefecturii

ro

19 Jan, 2021 11:04 1229 Marime text
  • PUBLISIND protesteaza contra inghețării salariilor și pensiilor, a neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și a creșterii salariului minim net cu doar 41 de lei.
 
Federația PUBLISIND solicită prim-ministrului României o întalnire pentru soluționarea următoarelor revendicări:
  • eliminarea inechităților salariale din sistemul public;
  • aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor;
  • un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum.
 
Federația PUBLISIND afiliată la Blocul Național Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile administrație publică centrală si locală, asistență socială, poliție și poliție de frontieră, grefa judiciară, penitenciare și probațiune, sport și tineret, finațe și control financiar, mediu si RA-APPS, a declanșat proteste începand cu data de 31 decembrie 2020 (data la care sindicatele afiliate PUBLISIND au organizat mitinguri la prefecturi și la sediul MAI) în reacție la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendată aplicarea Legii 153/2017.
 
In data de 13.01.2021 protestele au continuat. Ulterior Mitingului din 13 ianuarie organizat de PUBLISIND la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan a primit la discuții pe marginea revendicărilor (aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, indexarea pensiilor și creșterea salariului minim) o delegație a federației din componența căreia, alaturi de lideri PUBLISIND din poliție, penitenciare, tineret și sport, grefa si asistența socială, a facut parte și președintele BNS, Dumitru Costin care a participat la miting alături de alți colegi de confederație.
 
Protestele vor continua pe termen nedeterminat, conform calendarului aprobat în cadrul Biroului executiv al PUBLISIND, astfel în data de 20.01.2021, între orele 10.00-12.00 în fața sediului Ministerului Justiției,  precum și sediilor prefecturilor din Constanța, Mureș si  Prahova se vor desfășura mitinguri cu cate 100 de persoane.
 
 

Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României.

Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile așa cum nu putem refuza restricțiile, interdicțiile și incompatibilitățile impuse de lege., transmit reporezentanții PUBLISIND.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii