Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:44 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Protest în această seară la Constanța, în fața Prefecturii. Ce nemulțumiri au protestatarii

ro

09 Jul, 2017 17:44 5726 Marime text
Un nou protest va avea loc în această seară la Constanța, pe platorul din fața Prefecturii. Mobilizarea se face pe Facebook pentru ca mesajul să ajungă la un număra mai mare de persoane.

”Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: Decapitarea DNA.

Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA.

Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției.

Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale.

Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar.

Duminică, 2 iulie 2017, pe ploaie torențială, aproape 2.000 de protestatari au avertizat noul guvern că nu vom accepta bocarea DNA. Guvernul și gruparea politicienilor cu probleme penale au ignorat acest semnal, au declanșat noul asalt asupra conducerii DNA și au mobilizat propaganda TV care face jocurile mafiei.

Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o barieră pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar.

Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea acum situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă.
Noi în stradă = ei după gratii și Justiție independentă
Noi acasă = ei în libertate, o Justiție sub control politic și încă o generație pierdută

Duminică ieșim iar în stradă pentru a suține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste bariera rezistenței oamenilor cinstiți” – se arată în mesajul transmis pe pagina de Facebook Cod roșu la DNA.

Potrivit organizatorilor o acțiune de protest va avea loc în București de la ora 19:00 în Piața Victoriei  cu plecare în marș de la ora 19:30 pe traseul Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Ministerul Justiției – DNA.

Alte acțiuni de protest vor avea loc în Iași de la ora 19.00 în Piața Unirii, în Sibiu de la ora 19.00 în Piața Mare, în Cluj de la ora 19.00 în Piața Unirii, în Timișoara de la ora 18.00în Piața Sfântul Gheorghe, în Arad de la ora 19.00 la Primărie, în Oradea de la ora 19.00 în Piața Unirii, la Galați de la ora 19.00 în fața Prefecturii și la Amba Iulia de la ora 19.00 în fața Prefecturii. 

UPDATE: ora 20.20

În fața Prefecturii Constanța s/au adunat aproximativ 20 de persoane care protestează pașnic. 

Sursa foto: Facebook/Nicolae Badea
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii