Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecție temporară pentru cetăţenii ucraineni aflați în România. Vor avea permis de şedere şi CNP

ro

18 Mar, 2022 21:20 1412 Marime text
Imagine din Vama Isaccea

Cetăţenii ucraineni aflaţi pe teritoriul României vor beneficia de protecţie temporară, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de vineri, 18 martie, a Guvernului României. 
 

„Vor beneficia de protecție temporară pe teritoriul României străinii și apatrizii care își aveau reședința legală în Ucraina și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara de origine, atât cei care au venit în Romania după 24 februarie 2022 cât și cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul României dinainte de izbucnirea conflictului armat.

Vor beneficia de protecție și apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care beneficiau de o protecție națională în Ucraina”, se arată în documetul emis de Guvernul României. 


Totodată, acestora le va fi eliberat un permis de ședere pe teritoriul României de către Inspectoratul General pentru Imigrări și le va fi atribuit un cod numeric personal, în mod similar celui atribuit solicitanților de azil. 

Conform Guvernului României, acordarea protecției temporare se face automat, ea nu trebuie solicitată de către persoane.

Cheltuielile generate de acordarea protecției temporare se asigură de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii