Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul noului stadion, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța

ro

09 Jan, 2024 16:46 755 Marime text
Proiectul noului stadion, susținut în continuare, în totalitate, de municipalitate, conform unui comunicat al Primăriei Constanța. 

Primarul Constanței, domnul Vergil Chițac, va propune consilierilor locali, în cadrul unei ședințe de îndată, care va avea loc săptămâna aceasta, aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei  fără TVA  a cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”.

Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, Ordinului Arhitecților din România, precum și cota Companiei Naționale de Investiții .

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Voi continua să mă implic în asigurarea finanțării stadionului, așa cum am făcut și pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie, anul acesta, să înceapă lucrările la noul stadion.”


Reprezentanții Primăriei Constanbța reamintesc faptul că proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local.

„Dacă va fi aprobată suplimentarea cofinanțării, contribuția municipiului Constanța va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.

La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim)“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Cum arată noua arenă din Constanța la cumpăna dintre ani - imagini surprinse de reporterii ZIUA de Constanța(GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii