Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul “Fii avocat în școală ta!” a ajuns la Cumpăna! Ce au transmis reprezentanții școlii

ro

13 Nov, 2022 09:12 1607 Marime text

Luni, 7 noiembrie 2022, a debutat și la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna Proiectul Național FAST - “Fii avocat în școală ta!”, proiect al Baroului Constanța derulat în parteneriat cu ISJ Constanța.


Prima activitate a avut loc luni, 7 noiembrie 2022, la clasa a VII-a A, coordonată de avocat Florea Andreea. A două activitate care a adunat în două grupe elevii claselor a VII-a B și a VIII-a A respectiv a IX-a A și a X-a A, a avut loc vineri, 11 noiembrie 2022, și a fost coordonată de avocat Filip Ionel.

„Ca de fiecare dată, alături de noi a fost prezentă și administrația locală prin doamna primar Mariana Gâju, care consideră că implementarea unor astfel de programe este necesară copiilor noștri. Proiectul are scopul de a face educație juridică elevilor, prezentând principalele probleme juridice cotidiene, punând accent pe prevenție prin educație”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


Elevii au învățat despre legea fundamentală a statului și drepturile fundamentale ale cetățeanului, dar și cum se organizează o sală de judecată atât pentru procesul civil cât și pentru procesul penal.

Scopul vizează pacea socială și bunăstarea, prin accesul la cultură juridică și la justiție, în sensul cultural al noțiunii.

Programul FAST provoacă tinerii să asimileze de timpuriu unele concepte juridice, care vor sprijini cetățeanul de mâine în vederea consolidării atașamentului față de un sistem de valori al statului de drept.

Toți cei prezenți au fost încântați de această activitate, au colaborat și și-au exprimat curiozitatea adresând întrebări coordonatorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii