Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:54 28 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de act normativ Legea privind statutul cadrelor militare, în procedura de transparență decizională

ro

30 Jun, 2021 17:56 878 Marime text
  • MApN: Proiectul actului normativ „Legea privind statutul cadrelor militare” se află în procedura de transparență decizională​.
Proiectul actului normativ Legea privind statutul cadrelor militare se află în procedura de transparență decizională începând cu data de 14 iunie 2021, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, putând fi accesat pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, la secțiunea Informații de interes public -   https://sg.mapn.ro/transparenta.

Demersul răspunde necesităților de actualizare a cadrului legislativ specific profesiei militare printr-o structurare clară, menită să faciliteze interpretarea și aplicarea unitară a acestuia și, respectiv, implementarea unui management al resurselor umane bazat pe competență și performanță, corespunzător exigențelor îndeplinirii obiectivelor instituțiilor militare din cadrul sistemului național de securitate.

Persoanele, organizațiile și asociațiile interesate să formuleze propuneri, sugestii sau opinii în legătură cu proiectul Legii privind statutul cadrelor militare, supus dezbaterii publice, le pot transmite în scris pe adresa de e-mail transparenta.decizionala@mapn.ro, specificând articolul sau articolele la care se referă, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Având în vedere importanța majoră a acestui act normativ pentru definirea statutului profesional, a obligațiilor și a drepturilor cadrelor militare în activitate, a raporturilor de serviciu și a evoluției în carieră, precum și a unor dispoziții specifice cadrelor militare în rezervă și în retragere, perioada în care pot fi transmise propuneri, sugestii sau opinii referitoare la proiectul Legii privind statutul cadrelor militare a fost prelungită până la 30 de zile de la afișarea sa în procedura de transparență decizională.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii