Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Proiectul a fost întocmit și depus“ Renașterea Cazinoului, intrată oficial în etapa de execuție

ro

23 Apr, 2020 00:00 1708 Marime text

Reabilitarea Cazinoului din Constanța a intrat oficial în cea de-a doua etapă a proiectului, cea de execuție. Arhitectul Constanța Carp, specialistul care a întocmit proiectul de consolidare și reabilitare a edificiului-simbol al Constanței, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că predarea acestuia s-a făcut chiar cu câteva zile înainte de 16 aprilie, data-limită stabilită prin contract.
„Proiectul a fost întocmit și depus înainte de 16 aprilie, am reușit să ne încadrăm în termenul stabilit prin contract și suntem bucuroși că ne-am putut îndeplini astfel misiunea“, a precizat arhitectul ce a realizat proiectul de consolidare și reabilitare a Cazinoului pentru ZIUA de Constanța.

Conform contractului privind reabilitarea Cazinoului din Constanța, lucrările de proiectare au fost promograte să dureze timp de trei luni, în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, iar faza de execuție va dura 24 de luni, urmând să fie finalizată la mijlocul anului 2022.

Odată cu predarea proiectului întocmit de arhitectul Constanța Carp, începe oficial etapa de execuție, iar Cazinoul a fost deja „învăluit“ de schelele ce îi vor aduce renașterea, iar lucrările privind organizarea de șantier au început încă înainte de Sărbătorile Pascale.

Este, de asemenea, de menționat că, într-o ocazie anterioar, arhitectul Constanța Carp declarase pentru ZIUA de Constanța că „doresc să îi asigur pe această cale pe toți constănțenii și pe toți cei interesați de mersul lucrurilor la Cazino că am cuprins toate problemele, inclusiv aspectele din documentarul istoric al edificiului. Așa cum am spus, până în acest moment, totul a decurs conform programării, în ciuda faptului că timpul avut la dispoziție și prevăzut prin contract a fost și este foarte scurt“.

 

Citește și:

Imagini ce vor face istorie. Schelele sub care va renaste Cazinoul (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii