Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:51 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect turistic-rezidențial de 5 stele Blaxy Premium Resort & Hotel lansează „proprietatea periodică“, la 23 August

ro

18 Jul, 2014 00:00 17934 Marime text
În zona localităţii 23 August, va fi construit un complex rezidențial compus din şapte clădiri cu 900 de apartamente de tip studio (condo) şi un hotel, care va avea toate facilitățile unui resort de lux. Piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci, terenuri sportive, un teatru de vară de tip amfiteatru, o plajă privată şi o parcare privată vor deservi atât complexul rezidențial, cât și hotelul. Complexul va fi deschis din luna iulie 2015, construcțiile continuând cu ridicarea Blaxy Hotel și a centrului de sănătate, până în iunie 2016.

Dezvoltatorii SC Blaxy Premium Resort & Hotel SA anunță demararea lucrărilor la acest ansamblu rezidențial cu 900 de apartamente pe care proprietarii le vor putea achiziționa în regim pe proprietate periodică. Amplasat pe o suprafață de 35.000 mp, Blaxy Premium Resort & Hotel este situat în zona localității 23 August, la o distanță de un kilometru nord de stațiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlnește, la margine de pădure, cu Lacul Tătlăgeac. Proiectul prevede ridicarea unui resort mixt alcătuit din şapte tronsoane de locuințe de vacanță având ca facilități: piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci, terenuri sportive, pe scurt, peste 60 de cluburi de distracţie şi animaţie. Planul include și construirea unui hotel care va avea până la 400 de camere de 5 stele, dotat cu business center, health club, SPA, piscină acoperită. Un teatru de vară tip amfiteatru, o plajă privată în suprafaţă de aproximativ 9000 mp și o parcare privată amplasată pe un teren de 13.000 mp vor deservi atât complexul rezidențial, cât și hotelul.

Casă de vacanță pe malul Mării Negre

Conceptul inovator lansat de Blaxy Premium Resort & Hotel SA în România - proprietatea periodică -  va oferi un acces mai facil la propria casă de vacanță de cinci stele pe malul Mării Negre. Practic, printr-o investiție accesibilă și unică într-un Condo Blaxy, un proprietar va avea acces la concedii pe viață într-o casă de vacanță, care îi va aparține în fiecare an, timp de o săptămână, având, conform legislației actuale, aceleași drepturi depline asupra casei de vacanță ca în cazul proprietății tradiționale, cu posibilitatea de a o închiria, a o vinde sau a o lăsa moștenire. „Blaxy Resort oferă viitorilor proprietari oportunitatea unei investiții de viitor. O practică des întâlnită în alte părți ale lumii, proprietatea periodică garantează concedii pe viață în săptămâna aleasă, în propria casă de vacanță, pentru totdeauna, și constă în împărțirea proprietății către mai mulți proprietari. Această partajare oferă cel puțin trei avantaje majore: reducerea costurilor de cumpărare și de întreținere a casei de vacanță, folosirea la maximum a potențialului proprietății și degrevarea proprietarilor de obligațiile administrative și birocratice“, a declarat Elena Klaici, unul dintre acţionari. Complexul va avea două tipuri de unități care vor putea fi cumpărate: condo simplu cu suprafață de 32 mp (capacitate doi adulți și doi copii) sau condo dublu - 64 mp (capacitate patru adulți și doi copii). Blaxy Resort va fi deschis pentru vacanțele membrilor săi, care pot achiziționa una sau mai multe perioade, timp de 36 de săptămâni pe an, celelalte 16 săptămâni fiind dedicate îmbunătățirii și administrării serviciilor oferite de resort și hotel.

Cum poţi deveni proprietar în noul complex

Prețul de lansare al unei astfel de proprietăți variază, pentru sezonul de vară, între 3.750 și 4.250 de euro, pentru condo-urile cu vedere la mare și piscină. Contractând în avans una dintre unităţi, un proprietar obține și statutul de membru Blaxy Resort, care îi oferă acces privilegiat și discount-uri la toate resursele și serviciile resortului (restaurante, baruri, cluburi, SPA, centru de sănătate, clubul copiilor, magazine etc.), precum și acces gratuit la plaja privată și la toate piscinele din complex, în baza Cardului Blaxy. Conform planului, lucrările la proiectul turistic-rezidențial se vor desfășura în două etape. Cele şapte clădiri cu peste 900 de apartamente de vacanță, piscinele, amenajările peisagistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea și plaja privată vor fi finalizate până în vara anului viitor, astfel încât primii proprietari să-și poată petrece vacanța aici în lunile iulie - august 2015. Ulterior, construcțiile vor continua cu ridicarea hotelului și a centrului de sănătate până în iunie 2016.


Despre Blaxy Premium Resort & Hotel SA

Societatea a fost înfiinţată în anul 2014 şi are sediul social în comuna 23 August, strada George Călinescu. Capitalul social subscris este de 1.000.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100.000 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 10 lei. Acţionarii societăţii sunt: Elena Klaici, născută în 1974 în Bucureşti, care deţine 10.000 de acţiuni, Oguz Yilmaz, născut în 1959, în Iskenderun, Turcia, care deţine 90.000 de acţiuni. Administratorii societăţii sunt Elena Klaici, Gokhan Caliskan şi  Oguz Yilmaz (director general). Activitatea principală, conform codificării CAEN a societăţii, este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Investitorul turc Oguz Yilmaz are afaceri imobiliare în Bucureşti şi în Voluntari. Dintre proiectele sale, amintim ansamblul rezidenţial Jupiter, format din trei blocuri de locuinţe cu 11 etaje fiecare, aflat în Bucureşti, dar şi Hydra şi Athos, situate în Voluntari.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AFTER 24 Nov, 2014 09:28 Pt MARIUS si EVA2006 "Se sustine ideea ca originea proprietatii periodice în România se afla într-o emisiune de loz în plic intitulata „Vila de aur”, (prin 2005-6) initiata de Regia Autonoma „Loteria Nationala”. Lozurile câstigatoare aveau înscrise vilele, apartamentele si „perioadele de proprietate”, dreptul de proprietate putând fi vândut, închiriat, cesionat sau transmis prin mostenire, iar întretinerea apartamentului era asigurata contra unei taxe anuale". Deci, afirmatiile d-lor, precum ca acest concept l-au inventat ei prin 2011, sunt ERONATE - MINCINOASE
  • georgiana 20 Nov, 2014 15:49 Pt MARIUS si EVA2006 "Se sustine ideea ca originea proprietatii periodice în România se afla într-o emisiune de loz în plic intitulata „Vila de aur”, (prin 2005-6) initiata de Regia Autonoma „Loteria Nationala”. Lozurile câstigatoare aveau înscrise vilele, apartamentele si „perioadele de proprietate”, dreptul de proprietate putând fi vândut, închiriat, cesionat sau transmis prin mostenire, iar întretinerea apartamentului era asigurata contra unei taxe anuale".
  • fara nume 31 Jul, 2014 16:15 Asa ar fi logic, nu?!
  • 1052 29 Jul, 2014 16:16 In cazul acestei proprietati periodice, la fel vor fi si costurile?! Adica o sa platesc o bucatica din ele sau cum?
  • Marius 28 Jul, 2014 11:38 In 95-96 nu exista notiunea de proprietate periodica(introdusa in 2011)..nu face confuzie cu time-sharing. Cred ca romanul , totusi mai vrea sa aiba un loc de munca. Cat despre parale..s-o baza el pe ceva ;)! Toate bune!
  • cristi 25 Jul, 2014 16:48 Prin anul 1995-6, mai aparusera niste firme prin Bucuresti, tot cu acest concept de proprietate periodica. Am participat chiar la o intalnire, dupa ce am parcurs vre-o 350 Km,dar, spre norocul meu m-am oprit la timp. M-am ales numai cu acea deplasare inutila. Acel centru de relaxare si petrecere a vacantelor nu s-a mai construit. Cati or fi platit Dumnezeu stie. Ce nu mi se pare credibil la acest proiect, este timpul de realizare 2014-2015 ????! Eu nu cred. De unde parale ?? De unde meseriasi ?? A coborat Samanta pe pamant ?
  • Ancutza 24 Jul, 2014 11:04 Pentru Dana : Cred ca, in cazul unui proiect de asa anvergura exista un plan facut de specialisti, nu este cazul sa ne gandim la asta. Eu zic ca este foarte bine ca se in considerare si aceasta zona, pana acum neexplorata.
  • eva2006 23 Jul, 2014 17:50 pt bcm: incercati sa consultati site-ul lor pentru mai multe detalii. Eu personal am aflat foarte multe din sectiunea intrebari frecvente. Depinde cat si ce va doriti de la o vacanta. In opinia mea merita 5 stele si imi place conceptul de proprietate periodica. ..a nu se confunda cu time-sharing!!!
  • dana 21 Jul, 2014 17:17 Infrastructura comunei 23 august va putea suporta aceasta constructie cu toate amenajarile necesare? Cred ca numarul proprietatilor vandute in time- sharing se apropie daca nu chiar depaseste totalul locuintelor din sat. Este realizabil acest proiect?
  • bcm 18 Jul, 2014 15:13 Stie cineva care vor fi cheltuielile administrative care vor reveni fiecarui proprietar saptaminal?Daca vor fi foarte ridicate, mai bine mergi linistit in concediu la un hotel fara sa mai ai grija taxelor pe o alta asa-zisa proprietate.