Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de ordin Perioada de valabilitate a notei de înscriere pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, prelungită

ro

27 Jul, 2021 00:00 1784 Marime text
  • Pandemia a determinat modificări în programele naționale
  • Astfel, Ministerul Mediului dorește să prelungească perioada de valabilitate a notei de înscriere pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus 

Ministerul Mediului a publicat, în transparență decizională, un proiect de ordin modificarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020,  cu modificările și completările ulterioare.
 
Baza legală a proiectului de ordin supus aprobării o constituie prevederile art. 13 alin. (1) lit. s) și alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit art. 13 alin. (4) din actul normativ menționat, „Condiţiile de finanţare a proiectelor şi/sau programelor pentru protecţia mediului prevăzute la alin. (1) lit, a)-l), n), q)-s), u), w)-y), cc) şi dd) se stabilesc prin ghidul de finanţare aferent fiecărui program sau proiect, care se elaborează de Administraţia Fondului pentru Mediu şi se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.”
 
Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 constituie un suport informativ, având rolul de a furniza informaţii esenţiale privind derularea acestuia.    

Se are în vedere situația excepțională cauzată de apariția coronavirusului COVID-19 și de starea de alertă decretată la nivel național, care impun măsuri speciale în vederea evitării riscului de îmbolnăvire și răspândire a virusului.
      
Rolul esențial al fiecărei instituții în susținerea economiei naționale în această perioadă nefastă este stimularea bunei desfășurări a programelor denumite generic Rabla Clasic și Rabla Plus ca fiind o componentă importantă în acest sens, luând în calcul necesitatea adaptării procedurilor specifice programelor finanțate din Fondul pentru mediu la contextul actual, prin debirocratizarea acestora.
 
Ținând cont de solicitarea Asociației Constructorilor de Autombile din România înregistrată la AFM cu nr. 377/ST/30.06.2021, prin prezentul proiect de act normativ se propune modificarea prevederilor referitoare la perioada de valabilitate a notei de înscriere,  de la 150 de zile la 240 zile.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii