Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de cercetare al Fundației „Viața fără hipertensiune” și al Societății Române de Hipertensiune , la Cumpăna

ro

20 Jul, 2021 00:00 1439 Marime text
  • La Cumpăna, a fost implementat un proiect de cercetare al Fundației „Viața fără hipertensiune” și al Societății Române de Hipertensiune
  • Proiectul constă în realizarea de investigații gratuite constând în analize de sânge și urină uzuale
 
La Cumpăna, a fost implementat un proiect de cercetare al Fundației „Viața fără hipertensiune” și al Societății Române de Hipertensiune (Studiu Epidemiologic asupra Prevalenţei Hipertensiunii Arteriale şi a Riscului Cardiovascular în România – follow-up 2020 - SEPHAR).
 
Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză de mortalitate în țările dezvoltate economic. În România, boala cardiovasculară determină peste 62% din totalul deceselor. Principala cauză a bolilor cardiovasculare, atât la nivel internațional, cât și în țara noastră este reprezentată de hipertensiunea arterială, boală definită prin prezenta unor valori constant crescute ale tensiunii arteriale.
 
Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Societatea Română de Hipertensiune a implementat proiectul național, SEPHAR, ajuns în etapa a 4-a de urmărire, condus de prof.dr. Dorobanțu Maria.
 
Proiectul constă în realizarea de investigații gratuite constând în analize de sânge și urină uzuale, precum și alte investigații medicale (electrocardiogramă) și indicele gleznă/braț (pentru afectarea arterială dată de hipertensiune).
 
Implementarea a avut loc între 15-16 iulie 2021, în cadrul Centrului Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală, unde un număr de 64 persoane din comuna Cumpăna, cu vârste cuprinse între 20 ani - 80 ani au beneficiat de investigații constând în analize de sânge și urină uzuale, precum și alte investigații medicale (electrocardiogramă) și indicele gleznă/braț (pentru afectarea arterială dată de hipertensiune).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii