Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul ÎPS Teodosie în zilele de Paști. Procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre

ro

03 May, 2024 12:11 570 Marime text





ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis apoi o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Dar iată unde îl pot urmări credincioșii pe ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în oficierea slujbelor religioase în perioada sărbătorilor pascale.
 
 
Sâmbătă, 4 mai
- la ora 23.25, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis, apoi, la ora 23.40, o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.
 
Duminică, 5 mai

- în prima zi de Paști, începând cu ora 13.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.După slujbă, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, IPS Teodosie va oferi celor prezenți ouă roșii și vin.
 
Luni, 6 mai

-de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, județul Suceava. 

Marți, 7 mai
-de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherasim din Kefalonia” din localitatea Negrești, comuna Cobadin. 
 
 
Citește și
Preotul Octavian Tel Popa de la biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, județul Constanța, a trecut la cele veșnice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii