Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele acțiuni desfașurate de MAI in ultimele 24 de ore. Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

ro

04 Feb, 2022 11:42 993 Marime text
Misiunile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, desfășurate în ultimele 24 de ore, au vizat, în principal, asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și de protecție a patrimoniului.
 
Efectivele din cadrul structurilor MAI au intervenit la 3.909 evenimente, dintre care 2.052 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.857 situații de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.
 
Infracționalitate și siguranță rutieră
 
La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 767 posibile infracțiuni, dintre care peste 24% au fost sesizate din oficiu.
 
În urma misiunilor derulate polițiștii au prins în flagrant 115 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 111 de fapte penale, și au depistat 11 persoane urmărite național sau internațional.
 
În urma activităților investigative și de documentare a activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea de fapte penale, au fost identificați 50 autori în 33 dosare penale cu AN, aflate în evidență. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 68 persoane.
 
Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 13 autori de infracțiuni care au săvârșit 15 fapte penale.
 
Pentru îndeplinirea obiectivului de menținere a siguranței pe drumurile publice au fost desfășurate acțiuni pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, astfel fiind reținute 545 de permise de conducere și 274 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.
 
Sancțiuni contravenționale aplicate
 
Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunile desfășurate, au fost aplicate peste 9.400  de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,9 milioane de lei.
 
De asemenea, joi, angajații IGSU au efectuat 124 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 16 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 459 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.500  lei.
 
Intervenții în situații de urgență și persoane salvate
 
În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.393 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, joi, au fost salvate 5 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.
 
Joi, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.
 
Tranzitul frontierei de stat
 
În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 80.996 de persoane și de 31.706 de mijloace de transport.
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră în urma efectuării formalităților de control necesare trecerii frontierei au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 16.000 lei.
 
De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au depistat 6 migranți ilegali.
 
La nivelul MAI, se urmărește constant creșterea capacității structurilor de gestionare a evenimentelor majore și a situațiilor de urgență, iar prin acțiunile desfășurate în domeniul ordinii și liniștii publice, combaterea criminalității, pe toate palierele, reprezintă o prioritate.
 
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii