Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Ministru recomandă ministerelor să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate. Decizia după declarațiile referitoare la salariile militarilor

ro

05 Sep, 2017 21:02 1847 Marime text
Premierul Mihai Tudose le recomandă tuturor, mai ales celor din ''ministerele de forţă, care ţin de siguranţa naţională'', să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate.
 
Întrebat la Antena 3 cum răspunde acuzaţiilor că, pe lângă situaţia de la MApN, ar fi probleme financiare şi la MAI, şeful Executivului a răspuns:

"Eu recomand la toată lumea, mai ales la aceste ministere de forţă, care ţin de siguranţa naţională, să nu mai folosească acest gen de mesaje, nu numai prin faptul că nu sunt adevărate, dar nu putem avea un stat puternic şi să funcţionăm ca un stat cu asemenea gen de mesaje. (...) Dacă cineva continuă să se joace cu acest gen de mesaje va trebui să mai şi răspundă din când în când, fiindcă este vorba despre ce înseamnă imaginea României, stabilitatea României".

 
Totodată, el a explicat de ce i-a cerut lui Adrian Ţuţuianu să plece din funcţia de ministru al Apărării.
 

"Fiindcă din nimic, dintr-o stare foarte stabilă, cu o Armată aflată pe drumul cel bun, cu tot ceea ce înseamnă Parteneriat Strategic pe NATO, cu noua concepţia europeană de apărare comună, ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, cu un fel de telegramă publică, (...) în care se spunea că nu mai sunt bani - ceea ce este o enormitate -, că nu sunt bani de salarii la Armată. (...) Aşa ceva nu se face. (...) Eu mă întreb cam ce spuneau partenerii externi, când văd că o armată aliată este în postura de a nu-şi primi banii. (...) Nu avem nicio problemă", a arătat Tudose.

 
Şeful Guvernului a explicat şi de la ce a plecat "nebunia" în privinţa plăţii salariilor militare.
 

"Ministerul de Finanţe a spus că acolo ceva se întâmplă greşit. Acea alocaţie de hrană pe care o primesc militarii nu este normal şi corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans, şi recomandarea Ministerului de Finanţe este ca acea plată să se dea la sfârşitul lunii. Şi de aici încolo unii au înţeles altceva", a mai spus Tudose.

 
Totodată, el a reiterat faptul că nu sunt probleme la bugetul de stat, precizând că Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.
 

"Nu este nicio problemă. Mai mult, într-o săptămână - maxim două vom avea prima rectificare bugetară din acest an şi va fi pozitivă", a mai afirmat Tudose.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii