Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:03 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul grup de navigatori, printre care și români, repatriat după ce navele Ptolemeos și Arybbas au fost declarate abandonate

ro

09 Nov, 2019 20:15 1557 Marime text

Astăzi, primul grup de navigatori din cei 48 aflați pe cele două nave abandonate, mv Arybbas(Lib) și m/v Ptolemeos(Lib), vor fi repatriați în conformitate cu Convenția Maritimă a Muncii MLC 2006, informează Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Printre cei repatriați sunt și doi din cei trei navigatori români care au fost ambarcați pe aceste nave. Salariile restanțe de 3-4 luni au fost achitate de clubul de asigurare P&I.

Navele Ptolemeos și Arybbas au fost declarate abandonate în luna septembrie când salariile restante au trecut de doua luni iar comandanții navelor au fost lăsați fără mijloacele necesare pentru aprovizionarea normală cu apă, hrană și combustibili. La bord erau 48 de membri de echipaj, 3 din România și restul din Filipine. Navele erau ancorate în rada portului Djibouti.

„Speram ca ultimii navigatori sa fie repatriati curand, dupa acostarea navelor la cheu si asigurarea lor cu paza corespunzatoare din zona, asa cum impun autoritatile portuare din Djibouti”, transmite Sindicatul Liber al Navigatorilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii